Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Agricultura ecologica

Norofert sustine ca Romania are 8 ani la dispozitie sa converteasca inca 22% din agricultura din prezent in agricultura ecologica.
"Ca si lider de piata in domeniul furnizarii de imput-uri ecologice in Romania, Norofert este plasat in pole position in acest moment si va beneficia in bugetul Politicii Agricole Comune incepand din 2023 de un context extrem de favorabil. Asa cum probabil stim cu totii, alocarile vor fi foarte mari in zona de ecologic, 25% din subventiile pe suprafata vor merge catre zona de ecologic, zona de conversie si zona de bune practici in agricultura ecologica. 35% din investitiile FADR pe Pilonul I, tot ce inseamna investitii pentru toti fermierii din Romania vor merge in zona de agricultura ecologica, toate vor fi verzi si cel mai important prin cadrul normativ al Pactului Verde European Romania trebuie sa ajunga de la 3% din suprafata cultivata pana spre 25% in anul de referinta 2030, ceea ce inseamna in cifre o crestere de circa 300.000 de hectare cultivate in sistem ecologic in momentul actual spre 2,5 milioane de hectare", a spus directorul Mircea Fulga.
Potrivit unui raport curent remis joi BVB, compania estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 67,475 milioane de lei si un rezultat net de 10,090 milioane de lei. Bugetul consolidat de venituri si cheltuieli aferent anului 2022 este fundamentat printre altele pe mentinerea unei marje nete de peste 20% pentru linia principala de business: productia de inputuri pentru agricultura ecologica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Compania are in vedere si cresterea pe linia principala de business, productia de inputuri pentru agricultura ecologica. Planul de investitiile pe 3 ani inceput in 2019 se va finaliza in anul 2022, iar investitiile se vor directiona catre automatizarea completa a liniei de productie, precum si cresterea capacitatii, necesare pentru o gama de produse din ce in ce mai diversificata. Investitie estimata de aproximativ 200.000 euro in anul 2022. De asemenea, se estimeaza cresterea capacitatii de depozitare a inputurilor din fabrica din Filipestii de Padure prin constructia unui depozit de 1.500 m.p. pentru stocarea ingrasamintelor granulate produse in aceeasi locatie. Primul pas il reprezinta achizitionarea facilitatii de productie de la Filipestii de Padure, urmand ca dupa proiectare si primirea autorizatiei de construire Compania sa demareze extinderea. Investitie estimata de aproximativ 1,4 milioane euro.
In document se mai mentioneaza finalizarea Laboratorului de cercetare si inovare, pe care Norofert a decis sa il construiasca in spatiul din Filipestii de Padure, in aceeasi locatie cu unitatea de productie.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News