Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Parlamentul European: la COP15 se va cere reducerea folosirii pesticidelor in UE

Parlamentul European si-a adoptat pozitia pentru COP15 si una dintre principalele masuri prestabilite pentru implementare este legata de reducerea folosirii pesticidelor la nivelul intregii UE.
"Pentru a opri traiectoria actuala a pierderii biodiversitatii, Conferinta trebuie sa stabileasca obiective obligatorii din punct de vedere juridic, termene detaliate, indicatori de performanta clari si mecanisme de raportare bazate pe standarde comune", arata PE.
Parlamentul doreste ca UE sa fie un exemplu prin viitoarea strategie privind biodiversitatea pentru 2030:
- prin asigurarea ca cel putin 30% din teritoriul UE este format din arii naturale
- prin restabilirea ecosistemelor degradate pana in 2030
- prin luarea in considerare a obiectivelor biodiversitatii in toate politicile UE
- prin alocarea a minimum 10% din bugetul pe termen lung pentru 2021-2027 pentru eforturile de imbunatatire a biodiversitatii
Deputatii subliniaza, de asemenea, necesitatea unor practici agricole si forestiere mai durabile, inclusiv obiective obligatorii de reducere a utilizarii pesticidelor la nivelul UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Pentru Parlament, punctele cruciale vor fi definirea obiectivelor europene si globale pentru biodiversitate, care ar trebui sa includa o mai buna protectie a ecosistemelor naturale, reducerea utilizarii pesticidelor in Europa si eficientizarea sectorului agricol si a pescuitului. 2020 va fi un an cheie pentru biodiversitate, cu congresul IUCN in iunie la Marsilia si COP15 in octombrie in China", a declarat Pascal Canfin (RE, FR), Presedintele Comisiei pentru mediu.
Parlamentul a acordat in mod constant prioritate biodiversitatii si a avertizat in mod repetat asupra declinului sau continuu si fara precedent.
Conventia Natiunilor Unite asupra biodiversitatii a intrat in vigoare la 29 decembrie 1993. O delegatie a Parlamentului European va participa la cea de-a cincisprezecea reuniune ce va avea loc in Kunming, China, intre 19 octombrie si 1 noiembrie 2020.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » Inregistrarea in agricultura ecologica
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » Culturi de canabis, descoperite in Capitala
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie
Comentarii
0 comentarii