Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiect romanesc in domeniul agriculturii ecologice, in colaborare cu specialisti germani
Se doreste, printre altele, si realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.
Tema intalnirii a fost infiintarea unui proiect roman agricol ecologic, bio dinamic regional, cultural, social, economic, care urmareste, printre altele, recunoasterea certificarii agricole bio dinamice – Demeter - in Romania precum si promovarea, dezvoltarea si sprijinirea agriculturii ecologice si sustinerea agricultorilor, mai ales a tinerilor agricultori mici si mijlocii.
In acest proiect se are in vedere si integrarea principiului Slowfood, promovarea şi sustinerea agriculturii ecologice regionale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Ministrul Achim Irimescu a explicat, in cadrul intalnirii, ca in Romania exista foarte multi producatori mici care trebuie incurajati sa se asocieze, sa puna marfa in comun si sa o valorifice pe piata.
In acelasi timp, ministrul apreciaza ca este nevoie de o informare a consumatorilor pentru a intelege avantajele pe care le aduce conceptul de slow-food si certificarea Demeter in Romania. Ministrul a prezentat, pe scurt, oportunitatile pe care le au fermierii prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, referindu-se in special la subMasura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, la subMasura 4.1 – investitii in exploatatii agricole si la subMasura 4.2 – Procesare produse agricole.
Initiatorii acestui proiect isi propun totodata readucerea si pastrarea soiurilor de seminte ecologice regionale, autohtone precum si dezvoltarea pietei de desfacere a produselor ecologice taranesti, pe plan local, regional, national, international. Promovarea si dezvoltarea marketingului psihologic pozitiv, ecologic si educational este un alt obiect propus in cadrul acestui proiect.
De asemenea, se doreste realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.
Informarea educationala nutritionala, pornind de la camp pana la farfurie, a copiilor, a tinerilor dar si a adultilor, printr-o colaborare practica cu gradinite, scoli, licee, institutii, avand in vedere si principiul Slow Food, constituie un alt deziderat al celor implicati in acest proiect.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiUltima ora
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Idei de afaceri in agricultura