Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Proiect romanesc in domeniul agriculturii ecologice, in colaborare cu specialisti germani

proiect-romanesc-in-domeniul-agriculturii-ecologice-in-colaborare-cu-specialisti-germani

Se doreste, printre altele, si realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a primit vizita unei delegatii din Germania, din care au facut parte Reto Ingold, din partea Demeter International, Ursula Hudson, de la Slowfood Germania si Cristina Bühler von Bäuerliche de la Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall und Ecoland.
 
Tema intalnirii a fost infiintarea unui proiect roman agricol ecologic, bio dinamic regional, cultural, social, economic, care urmareste, printre altele, recunoasterea certificarii agricole bio dinamice – Demeter - in Romania precum si promovarea, dezvoltarea si sprijinirea agriculturii ecologice si sustinerea agricultorilor, mai ales a tinerilor agricultori mici si mijlocii.
 
In acest proiect se are in vedere si integrarea principiului Slowfood, promovarea şi sustinerea agriculturii ecologice regionale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea Cresterea prepelitelor japoneze - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze sunt impartite in...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Achim Irimescu a explicat, in cadrul intalnirii, ca in Romania exista foarte multi producatori mici care trebuie incurajati sa se asocieze, sa puna marfa in comun si sa o valorifice pe piata.
 
In acelasi timp, ministrul apreciaza ca este nevoie de o informare a consumatorilor pentru a intelege avantajele pe care le aduce conceptul de slow-food si certificarea Demeter in Romania. Ministrul a prezentat, pe scurt, oportunitatile pe care le au fermierii prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, referindu-se in special la subMasura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, la subMasura 4.1 – investitii in exploatatii agricole si la subMasura 4.2 – Procesare produse agricole.
 
Initiatorii acestui proiect isi propun totodata readucerea si pastrarea soiurilor de seminte ecologice regionale, autohtone precum si dezvoltarea pietei de desfacere a produselor ecologice taranesti, pe plan local, regional, national, international. Promovarea si dezvoltarea marketingului psihologic pozitiv, ecologic si educational este un alt obiect propus in cadrul acestui proiect.
 
De asemenea, se doreste realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.
 
Informarea educationala nutritionala, pornind de la camp pana la farfurie, a copiilor, a tinerilor dar si a adultilor, printr-o colaborare practica cu gradinite, scoli, licee, institutii, avand in vedere si principiul Slow Food, constituie un alt deziderat al celor implicati in acest proiect.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Proces fiziologic care consta in patrunderea apei din sol imrpeuna cu sarurile minerale si gazele di ...

Planta erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe, roz sau albastre, care se prezinta î ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016