Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect romanesc in domeniul agriculturii ecologice, in colaborare cu specialisti germani

proiect-romanesc-in-domeniul-agriculturii-ecologice-in-colaborare-cu-specialisti-germani

Se doreste, printre altele, si realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a primit vizita unei delegatii din Germania, din care au facut parte Reto Ingold, din partea Demeter International, Ursula Hudson, de la Slowfood Germania si Cristina Bühler von Bäuerliche de la Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall und Ecoland.
 
Tema intalnirii a fost infiintarea unui proiect roman agricol ecologic, bio dinamic regional, cultural, social, economic, care urmareste, printre altele, recunoasterea certificarii agricole bio dinamice – Demeter - in Romania precum si promovarea, dezvoltarea si sprijinirea agriculturii ecologice si sustinerea agricultorilor, mai ales a tinerilor agricultori mici si mijlocii.
 
In acest proiect se are in vedere si integrarea principiului Slowfood, promovarea şi sustinerea agriculturii ecologice regionale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Achim Irimescu a explicat, in cadrul intalnirii, ca in Romania exista foarte multi producatori mici care trebuie incurajati sa se asocieze, sa puna marfa in comun si sa o valorifice pe piata.
 
In acelasi timp, ministrul apreciaza ca este nevoie de o informare a consumatorilor pentru a intelege avantajele pe care le aduce conceptul de slow-food si certificarea Demeter in Romania. Ministrul a prezentat, pe scurt, oportunitatile pe care le au fermierii prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, referindu-se in special la subMasura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, la subMasura 4.1 – investitii in exploatatii agricole si la subMasura 4.2 – Procesare produse agricole.
 
Initiatorii acestui proiect isi propun totodata readucerea si pastrarea soiurilor de seminte ecologice regionale, autohtone precum si dezvoltarea pietei de desfacere a produselor ecologice taranesti, pe plan local, regional, national, international. Promovarea si dezvoltarea marketingului psihologic pozitiv, ecologic si educational este un alt obiect propus in cadrul acestui proiect.
 
De asemenea, se doreste realizarea unui schimb de experiente agricole ecologice nationale si internationale a agricultorilor mici si mijlocii, dar si a elevilor din liceele agricole si a studentilor din facultatile de agronomie.
 
Informarea educationala nutritionala, pornind de la camp pana la farfurie, a copiilor, a tinerilor dar si a adultilor, printr-o colaborare practica cu gradinite, scoli, licee, institutii, avand in vedere si principiul Slow Food, constituie un alt deziderat al celor implicati in acest proiect.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016