Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania pe locul 9 in UE in ceea ce priveste suprafata cultururilor ecologice
Suprafata agricola cultivata cu produse ecologice aproape ca s-a triplat in ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare in 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut.
Pe primul loc in clasament se afla Spania, care a cultivat anul trecut produse „bio“ pe o suprafaţa de 1,4 milioane de hectare, urmata de Franta cu un milion de hectare cultivate si Polonia cu 500.000 de hectare de agricultura ecologica.
In Romania, suprafaţa agricola cultivata cu produse ecologice aproape ca s-a triplat in ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare in 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Problema noastra principala este legata de forta de munca care lipseste cu desavarşire. Oamenii prefera sa lucreze in strainatate in domeniul agricol, pe salarii mai mari. Am ramas descoperiti, de aia importam. Occidentalilor le convine sa ia forta de munca ieftina de la noi si sa ne livreze materia prima”, spune Marin Dumbrava, manager al fermei ecologice Biodumbrava, aflata langa Bucuresti.
Proximitatea fata de Capitala ii asigura fermierului din Joita piata de desfacere, dar pe de alta parte, forta de munca este mai scumpa decat in alte zone ale tarii. In plus, majoritatea lucratorilor din sectorul agricol prefera sa lucreze in strainatate pe salarii mai mari.
Potrivit MADR, termenul de agricultura ecologica, este similar cu agricultura organica sau biologica, produsele agricole bio fiind crescute cat mai natural, fiind interzisa utilizarea organismelor modificate genetic, a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, hormonilor si antibioticelor.
Raportata la suprafata agricola a Romaniei, care este de circa 13 milioane de hectare, suprafata cultivata cu produse ecologice este nesemnificativa, reprezentand sub 1%. Produsele ecologice sunt inca un segment de nisa din cauza pretului mai mare, comparativ cu cel al produselor obisnuite.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.7 din 5 voturiUltima ora
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Idei de afaceri in agricultura