Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Zonele cu Inalta Valoare Naturala, o alternativa de succes pentru micii fermieri
Aceasta tema a fost indelung dezbatutua in cadrul unei intalniri pe care Achim Irimescu a avut-o la sediul MADR cu reprezentanti ai fundatiei Adept Transilvania.
Reprezentantii fundaţiei i-au prezentat ministrului principiile generale rezultate in urma implementarii unor proiecte pilot la nivelul Uniunii Europene, care si-au propus identificarea unor metode alternative de elaborare si aplicare a schemelor de plata adresate mediului şi climei, aplicate pe terenurile agricole.
Prin aceste scheme se urmareste simplificarea mecanismelor de implementare ale masurilor de mediu si clima, punandu-se un accent mai mare pe rezultatul obţinut in urma aplicarii angajamentelor, fata de sistemul actual bazat pe verificarea etapelor parcurse in implementarea acestor angajamente. O astfel de abordare inovativa ar contribui atat la scaderea efortului administrativ de gestionare a angajamentelor, cat si la cresterea gradului de eficienta din perspectiva rezultatelor obtinute.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Reprezentanţii fundatiei i-au mai prezentat ministrului demersurile intreprinse pana in prezent in cadrul proiectelor implementate, care au avut ca obiectiv dezvoltarea unui brand de produs, insotit de un logo care ar putea in viitor sa indice consumatorilor acele produse agro-alimentare care au fost obtinute pe terenuri agricole cu Inalta Valoare Naturala (High Nature Value – HNV).
In acest mod, agricultura bazata pe practici agricole extensive promovate si sustinute financiar prin masura de agro-mediu si clima a PNDR, ar putea sa asigure cresterea valorii adaugate a produselor obtinute pe aceste terenuri de catre beneficiarii plaţilor de agro-mediu şi clima.
Astfel, brandul HNV ar contribui complementar la cresterea veniturilor micilor fermieri care au optat pentru implementarea voluntara a unor angajamente de mediu pe terenurile agricole situate in zone cu Inalta Valoare Naturala.
La randul sau, ministrul Irimescu a subliniat ca, din perspectiva cooperarii teritoriale, avand in vedere situatia actuala terenurilor agricole din Romania, asocierea poate juca un rol foarte important, iar in acest sens se remarca nevoia unei asociatii pentru micii fermieri.
In acelasi timp, asumarea de catre fermele mici a unor angajamente colective ar putea sa contribuie la simplificarea mecanismelor de implementare a schemelor de plata pe suprafata finantate din FEGA şi FEADR. Totodata, ministrul a amintit si importanta consolidarii in paralel a sistemelor de consultanta agricola, atat de necesara fermierilor din Romania.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
Idei de afaceri in agricultura