Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA raporteaza 11 noi focare de PPA

ansvsa-raporteaza-11-noi-focare-de-ppa

Pesta porcina africana (PPA) se extinde in Romania. ANSVSA raporteaza 11 noi focare, astfel ajungandu-se la 263 de focare in tara noastra. Exista, totusi, o veste buna.


Numarul focarelor de pesta porcina africana a scazut in aceasta saptamana la 263, de la 278 in perioada precedenta, desi au fost inregistrate 11 focare noi in intervalul 21 - 27 mai 2020, potrivit datelor anuntate vineri de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
 
In data de 29 mai, pesta porcina africana (PPA) evolueaza in 141 de localitati din 23 de judete, cu un numar de 263 de focare, dintre care focare in exploatatii comerciale. In alte 17 judete au fost diagnosticate doar cazuri la mistreti.
 
Cele 11 focare noi sunt in in judetele: Bihor - 5, Teleorman - 2, Sibiu - 2, Braila - un focar, Botosani - un focar. De asemenea, in perioada mentionata au fost stinse 26 de focare, cele mai multe in judetul Teleorman, respectiv 17 focare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit ANSVSA, de la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017 si pana in prezent, au fost diagnosticate 3.574 de cazuri la mistreti. In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin doi ani de la aparitia lor.
 
Pana la aceasta data au fost despagubiti 15.119 proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 440,95 milioane de lei. In perioada urmatoare vor fi platite despagubiri in valoare de 7.991.700 de lei pentru alti 210 proprietari, precizeaza reprezentantii ANSVSA.
 
De la inceputul acestui an, in Europa, pe langa Romania au fost diagnosticate focare de PPA in: Bulgaria, Ucraina, Belgia, Estonia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Serbia, Slovacia si Ucraina si Grecia.
 
Pesta porcina africana nu produce imbolnaviri la oameni, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact dezastruos la nivel economic si social. 
 
Pesta porcina africana este o boala cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, afectand toti porcii domestici si salbatici. Aceasta rezistenta iesita din comun si particularitatile biologice ale virusului au facut imposibila producerea unui vaccin eficient, pana in prezent.
 
Virusul se poate transmite prin contactul animalelor bolnave cu cele sanatoase, in mod direct, dar se poate transmite si indirect prin:
  • secretiile si excretiile animalelor infectate (virusul se elimina prin saliva, lacrimi, secretiile nazale, urina, fecale, secretiile din tractul genital), sangele, tesuturile etc.
  • animalelor bolnave sau moarte;
  • porcii salbatici;
  • animalele trcute prin boala;
  • capuse din genul Ornithodoros si Rhipicephalus infectate cu virus; in Romania, nu s-a demonstrat, pana in prezent, existenta unor astfel de capuse.
  • adaposturile, asternutul, materialele de ingrijire, furajele, echipamentele etc. contaminate;
  • vehiculele si persoanele care circula intre efectivele contaminate si cele sanatoase;
  • furajele (laturi) care contin carne/produse din carne/subproduse, provenite de la porcii infectati. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016