Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campanie noua de constientizare a pericolului PPA, demarata de ANSVSA

campanie-noua-de-constientizare-a-pericolului-ppa-demarata-de-ansvsa

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA), in colaborare cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor, a lansat o noua campanie de constientizare in randul populatiei asupra pericolului raspandirii pestei porcine africane.


"Aceasta campanie s-a materializat prin realizarea unui clip video adaptat la specificul sistemului de crestere a porcilor in Romania. Acest material informativ se adreseaza crescatorilor de porcine din gospodarii, transportatorilor de animale, vanatorilor si consumatorilor", se arata in comunicat.  
 
Potrivit ANSVSA, pesta porcina africana reprezinta o boala cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, afectand toti porcii domestici si salbatici. “Aceasta rezistenta iesita din comun si particularitatile biologice ale virusului au facut imposibila producerea unui vaccin eficient pana in prezent. Procentul de imbolnavire si cel de mortalitate sunt foarte ridicate, iar pierderile economice sunt deosebit de mari, cauzate de costurile pentru eradicare, si de restrictiile impuse comertului cu porci vii si produse si subproduse provenite de la porci”, se mai arata in comunicat.
 
ANSVSA sustine ca principalele reguli pentru a evita raspandirea virusului sunt urmatoarele: schimbarea hainelor si a incaltamintii cand se intra in adapostul porcilor; animalele nu trebuie hranite cu laturi; medicul veterinar trebuie anuntat despre orice suspicine de boala; nu trebuie sa fie incurajat transportul ilegal de animale. Afumarea, sararea si congelarea carnii de porc nu distrug virusul. Pesta porcina africana nu afecteaza omul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pesta porcina africana este o problema grava care produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, in conditiile in care fermele de porci autohtone produc doar 25% din carnea de porc consumata, a declarat ,saptana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
 
"Pesta porcina africana este o pandemie. (...) Este o problema grava care produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, in conditiile in care noi producem doar 25% din carnea de porc consumata. Din cele 3,6 milioane de locuri de cazare la porc de ingrasat sunt ocupate peste 900.000, restul sunt locuri de cazare goale in ferme falimentate, iar Guvernul si noi, fiecare, din bugetul national, platim sute de milioane anual despagubiri", a declarat ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mai spus ca din cauza acestei boli exista riscul de a avea restrictii mai multe pentru exporturi.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016