Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Daunatorii citricelor si combaterea lor
Citricele sunt arbusti deosebiti, insa destul de pretentiosi. Daca nu beneficiaza de conditiile propice de lumina si apa, plantele slabesc si pot cadea prada daunatorilor. Iata care sunt principalii inamici ai citricelor si cum pot fi combatuti.
Nematodele pot aparea uneori in pamantul din ghiveci. Ei sunt niste viermi mici si incolori, care ataca radacinile citricelor. Prevenirea infestarii se face prin folosirea de la inceput aunui pamant curat, sterilizat. Daca nematodele deja au infestat arbustul, substratul trebuie schimbat.
Paduchii de frunze se combat cu insecticide dincomert sau prin metode ecologice, folosind vermutul sau infuzia din frunze de pelin.
Cosenilele se aseaza pe partea inferioasa a frunzelor si ramurilor, iar excerementele lor lipicioase atrag, la randul lor, alte probleme precum ciupercile si mucegaiul. Se combat prin indepartarea partilor afectate si stropirea cu uleiuri minerale sau insecticide.
Melcii sunt atrasi de frunzele tinere ale citricelor. In prima faza, ei pot fi inlaturati manual, dar pentru a nu mai avea de-a face cu ei, trebuie luate alte masuri. O metoda ecologica de combatere a melcilor este ingroparea pana la nivelul solului a unui pahar cu bere – acesta esta actioneaza ca momeala, deoarece mirosul berii va atrage melcii, care se vor ineca in lichid.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Soarecii, desi pare putin probabil sa atace un arbust care se tine si in casa, pot invada pamantul din ghiveci in sezonul cald, atunci cand citricele se scot afara. Cea mai simpla metoda de combatere este inundarea – se toarna apa in ghiveci pana cand se umple de tot cu apa, moment in care soarecii, daca exista, vor iesi repede afara.
Tripsii se combat cu insecticide. Semnele aparitiei lor sunt ingalbenirea sau culoarea argintie a frunzelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.9 din 5 voturiUltima ora