Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gripa aviara in Germania. Peste 29.000 de pui, sacrificati

gripa-aviara-in-germania-peste-29000-de-pui-sacrificati

Autoritatile din Germania iau masuri serioase pentru a preveni raspandirea gripei aviare. Peste 29.000 de pui vor fi sacrificati in acest sens, pe langa alte restrictii.


Tulpina de gripa aviara H5N8 a fost confirmata la o ferma din zona Mecklenburgische Seenplatte. Cei 29.000 de pui de la ferma vor fi sacrificati si va fi instituita o zona de observatie de 10 kilometri, care va acoperi 482 de ferme din apropiere, unde sunt aproximativ 644.000 de pasari, au informat autoritatile.
 
Pana acum, 11 ferme din Germania s-au confruntat cu focare de gripa aviara.
 
Autoritatile UE sunt ingrijorate ca o tulpina foarte contagioasa si periculoasa a gripei aviare se raspandeste rapid in Europa, punand in stare de alerta sectorul avicol, avand in vedere ca precedentele episoade au obligat sacrificarea a zeci de mii de pasari si au provocat pierderi economice importante.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Boala a fost descoperita in Franta, Olanda, Germania, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Irlanda, Suedia si, recent, in Croatia, Slovenia si Polonia, dupa ce a lovit grav Rusia, Kazahstan si Israel.
 
Marea majoritate a cazurilor de gripa aviara sunt descoperite in randul pasarilor migratoare, insa au fost raportate si cazuri de infectie in randul pasarilor din ferme, ceea ce a condus, pana acum, la eutanasierea a cel putin 1,6 milioane de pui si rate din intreaga regiune.
 
In Olanda, cel mai mare exportator european de carne de pasare si oua, aproape 500.000 de pui au murit sau au fost sacrificati din cauza virusului in toamna acestui an, iar peste 900.000 de gaini au murit saptamana aceasta la o singura ferma din Polonia, au precizat autoritatile din cele doua tari.
 
"Riscul de transmitere la pasarile de ferma si de aparitie de noi cazuri in randul pasarilor salbatice este mai mare decat in ultimii doi ani, din cauza aparitiei unor diferite tipuri de virusuri de gripa aviara in Europa", a declarat un purtator de cuvant de la Institutul Friedrich-Loeffler din Germania.
 
Datele furnizate de Organizatia Mondiala pentru Sanatate Animala (OIE) arata ca in Rusia numarul pasarilor care au decedat a ajuns la 1,8 milioane la finele lunii octombrie, iar aproape 1,6 milioane din numarul total au fost la o ferma din apropiere de Kazahstan.
 
Principala tulpina de gripa aviara descoperita in acest an in Europa este H5N8, care a decimat efectivele de pasari in 2016/2017, cand regiunea s-a confruntat cu cea mai grava epidemie de gripa aviara, dar au fost raportate si cazuri de tulpini de tip H5N5 si H5N1.
 
Chiar daca riscul pentru oameni este redus, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a anuntat zilele trecute ca evolutia virusului trebuie monitorizata cu atentie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016