Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

H5N8 bate la usa Romaniei. Masurile de supraveghere sanitar veterinara, intarite de ANSVSA

h5n8-bate-la-usa-romaniei-masurile-de-supraveghere-sanitar-veterinara-intarite-de-ansvsa

Toate masurile de supraveghere sanitar veterinara au fost intarite de ANSVSA, avand in vedere ca ne confruntam si cu gripa aviara la granita de vest a Romaniei.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dispus masuri specifice de supraveghere sanitara veterinara pentru a elimina riscul patrunderii gripei aviare inalt patogene, H5N8, care evolueaza la pasarile domestice in regiunile administrative maghiare de la granita cu Romania.
 
Au fost vizate in special judetele limitrofe de pe granita de vest, dar masurile generale de preventie se aplica concomitent pe tot teritoriul Romaniei.
 
In ultima perioada Ungaria se confrunta cu un val de gripa aviara de inalta patogenitate, subtipul H5N8, care a afectat mai multe ferme comerciale. In data de 30 aprilie au fost confirmate inca doua noi focare in localitatile Battonya si Nagykamaras, la o ferma de curcani, respectiv la o ferma de gaste pentru foie gras, aflate in zona administrativa Bekes, la granita de vest a Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
In conformitate cu prevederile Directivei 94/2005, Romania are doua localitati, Peregu Mic si Peregu Mare, din judetul Arad care intra in zona de supraveghere stabilita ca urmare a confirmarii acestor noi focare. Va fi intensificata supravegherea pasiva in judetul Arad, in judetele invecinate (Timisoara si Bihor) si se va face programarea prioritara a recoltarilor de probe serologice la fermele comerciale din zonele cele mai apropiate frontierei cu Ungaria.
 
In localitatile care intra in zona de supraveghere din judetul Arad se dispun masurile specifice de restrictie a miscarilor de pasari pana la data de 3 iunie si vor fi prelevate probe serologice pentru supravegherea activa a exploatatiilor nonprofesionale de pasari in aceasta perioada.
 
S-a dispus aplicarea unor masuri suplimentare de biosecuritate la nivelul gospodariilor populatiei, cu rolul de a impiedica contactul intre pasarile domestice si cele salbatice sau de a disemina virusul prin vehicule, utilaje, imbracaminte etc.
 
ANSVSA a informat sectorul privat, prin intermediul asociatiilor de profil de la nivel national, cu privire la riscurile asociate derularii activitatilor comerciale intracomunitare cu ferme din zonele in care evolueaza boala.
 
Toate programele de biosecuritate aferente fiecarei unitati avicole vor fi revizuite si reavizate de catre fiecare DSVSA judeteana, dupa introducerea de masuri suplimentare de biosecuritate, pentru a se evita introducerea si diseminarea virusului influentei aviare.
 
Monitorizarea pasarilor salbatice realizata de catre administratorii fondurilor cinegetice va fi intensificata, in special in zonele in care pasarile salbatice sunt stationare, monitorizare, cu raportare catre DSVSA judeteana o oricaror modificari a statusului de sanatate a acestor pasari
 
Pana la stingerea focarelor din Ungaria, se va acorda o atentie sporita transporturilor intarcomunitare de pasari domestice, furajelor si a mijloacelor de transport care provin sau urmeaza a tranzita Ungaria, pentru a preveni introducerea bolii pe teritoriul national.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016