IGSU: Norul radioactiv nu a ajuns in Romania
Norul radioactiv din Rusia nu a ajuns in Romania, sustine Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) impreuna cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).
Nu exista date care sa confirme sau sa indice existenta unor factori de risc radiologic pentru populatia de pe teritoriul Romaniei sau pentru mediu care sa impuna luarea unor masuri de raspuns, au anuntat, intr-un comunicat de presa comun, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).
Potrivit sursei citate, precizarile vin ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, referitoare la posibila prezenta a unui nor radioactiv deasupra Romaniei.
"Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) realizeaza in permanenta monitorizarea radioactivitatii mediului pe teritoriul Romaniei, prin Reteaua Nationala de Supraveghere a Radioactivitatii Mediului (RNSRM). In acest sens, ANPM impreuna cu CNCAN informeaza ca masuratorile efectuate pe teritoriul Romaniei, in perioada 8 august pana in prezent, indica faptul ca, in momentul de fata, in Romania nu exista nicio modificare a fondului natural din punct de vedere a radioactivitatii mediului", informeaza cele trei institutii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, comunicatul precizeaza ca nici la nivel international nu au fost raportate modificari ale nivelului de radioactivitate a mediului.
"CNCAN ramane in contact permanent cu Centrul de Incidente si Urgente din cadrul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica de la Viena si cu statele cu care Romania are incheiate tratate bilaterale in cadrul Conventiei Internationale de notificare rapida in cazul urgentelor radiologice si accidentelor nucleare", se mai arata in comunicat.
IGSU, ca punct de contact declarat la nivelul Uniunii Europene, mentine permanent legatura cu partenerii la nivel european. ANPM raporteaza datele rezultate in urma monitorizarii radioactivitatii mediului efectuate la nivel national catre platforma europeana EURDEP.
Potrivit sursei citate, la ora emiterii comunicatului, nivelul radiatiilor masurate de catre ANPM prin RNSRM se incadreaza in limitele radioactivitatii mediului natural.
CNCAN, ANPM impreuna cu IGSU precizeaza ca nu exista niciun pericol radiologic pentru populatie sau pentru mediu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>