Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IGSU: Norul radioactiv nu a ajuns in Romania

igsu-norul-radioactiv-nu-a-ajuns-in-romania

Norul radioactiv din Rusia nu a ajuns in Romania, sustine Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) impreuna cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).


Nu exista date care sa confirme sau sa indice existenta unor factori de risc radiologic pentru populatia de pe teritoriul Romaniei sau pentru mediu care sa impuna luarea unor masuri de raspuns, au anuntat, intr-un comunicat de presa comun, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).
 
Potrivit sursei citate, precizarile vin ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, referitoare la posibila prezenta a unui nor radioactiv deasupra Romaniei.
 
"Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) realizeaza in permanenta monitorizarea radioactivitatii mediului pe teritoriul Romaniei, prin Reteaua Nationala de Supraveghere a Radioactivitatii Mediului (RNSRM). In acest sens, ANPM impreuna cu CNCAN informeaza ca masuratorile efectuate pe teritoriul Romaniei, in perioada 8 august pana in prezent, indica faptul ca, in momentul de fata, in Romania nu exista nicio modificare a fondului natural din punct de vedere a radioactivitatii mediului", informeaza cele trei institutii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, comunicatul precizeaza ca nici la nivel international nu au fost raportate modificari ale nivelului de radioactivitate a mediului.
 
"CNCAN ramane in contact permanent cu Centrul de Incidente si Urgente din cadrul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica de la Viena si cu statele cu care Romania are incheiate tratate bilaterale in cadrul Conventiei Internationale de notificare rapida in cazul urgentelor radiologice si accidentelor nucleare", se mai arata in comunicat.
 
IGSU, ca punct de contact declarat la nivelul Uniunii Europene, mentine permanent legatura cu partenerii la nivel european. ANPM raporteaza datele rezultate in urma monitorizarii radioactivitatii mediului efectuate la nivel national catre platforma europeana EURDEP.
 
Potrivit sursei citate, la ora emiterii comunicatului, nivelul radiatiilor masurate de catre ANPM prin RNSRM se incadreaza in limitele radioactivitatii mediului natural.
 
CNCAN, ANPM impreuna cu IGSU precizeaza ca nu exista niciun pericol radiologic pentru populatie sau pentru mediu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016