Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PPA, confirmata la trei alte fonduri de vanatoare

ppa-confirmata-la-trei-alte-fonduri-de-vanatoare

Pesta porcina africana (PPA) a fost confirmata la alte trei fonduri de vanatoare din judetul Prahova.


Conform anuntului facut de autoritati, PPA este acum prezenta si la Nucet, Cosmina si Malu Rosu. 
 
"DSVSA Prahova si IDSA (Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala - n.r.) Bucuresti au confirmat sase noi cazuri de pesta porcina africana pe raza judetului, dupa cum urmeaza: un mistret cu PPA pe fondul de vanatoare 33 Nucet, doi mistreti cu PPA pe fondul de vanatoare 36 Cosmina, trei cazuri cu PPA pe fondul de vanatoare 42 Malu Rosu. Pentru toate aceste cazuri, autoritatile in drept au luat masurile care se impun", se precizeaza intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Prahova.
 
Conform sursei citate, dupa confirmarea cazurilor de pesta porcina a fost convocat si Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Recomandarile Comisiei Europene privind regulile minime de biosecuritate pentru exploatatiile nonprofesionale
 
I – Criterii de biosecuritate pentru ferme necomerciale: 
a) Nu este permisa furajarea porcilor cu resturi de bucatarie si este obligatorie eliminarea subproduselor de origine animala in conformitate cu Regulamentul (EC) nr. 1069/2009.
b) Nu trebuie sa existe contact intre porcii din fermele necomerciale, porcii din alte exploatatii si porcii crescuti in salbaticie sau mistreti. Porcii trebuie sa fie tinuti intr-un mod care sa garanteze ca nu exista nici un contact direct sau indirect cu porci proveniti din alte exploatatii, cu porci din afara incintei fermei sau cu mistreti.
c) Nu trebuie sa existe nici un fel de contact cu nici o parte a porcilor din salbaticie (inclusiv mistreti vanati sau morti sau carne si subproduse provenite de la acestia. 
d) Proprietarul (sau persoana responsabila pentru porci) trebuie sa ia masurile corespunzatoare de igiena, cum ar fi schimbarea hainelor si a cizmelor la intrarea in grajd/cladirea unde sunt tinuti porcii. Dezinfectia trebuie efectuata atat la intrarea in exploatatie, cat si la intrarea in grajd. 
e) Cu 48 de ore inainte de a intra in contact cu porcii, nu este permisa nici o activitate corelata cu vanatoarea. 
f) Nu este permisa intrarea in exploatatia de porci/cladire/grajd a persoanelor/transporturilor neautorizate si trebuie pastrata evidenta persoanelor si a vehiculelor care au intra in zona in care sunt tinuti porcii. 
g) Sacrificarea la domiciliu este permisa doar sub supraveghere veterinara.
h) In exploatatie nu este permisa intrarea scroafelor si/sau a vierilor pentru reproductie (aceasta prevedere nu se aplica in cazul fermelor comerciale).
i) Culturile comercializate, legumele/zarzavaturile, fanul si paiele comercializate au o capacitate foarte scazuta de a fi contaminate si de a mentine virusul Pestei Porcine Africane PPA. In cazul in care utilizarea ierbii si a paielor recoltate pe plan local este considerata ca reprezentand un risc in conditiile locale existente, ar trebui sa se aplice urmatoarele:
  • interdictia furajarii porcilor cu iarba proaspata sau cereale proaspete, cu exceptia cazului in care au fost tratate pentru inactivarea virusului PPA sau au fost depozitate (fara sa existe posibilitatea de acces al mistretilor) timp de cel putin 30 de zile inainte de a fi folosite pentru furajare;
  • interdictia folosirii paielor ca asternut pentru porci, cu exceptia cazului in care au fost tratate in vederea inactivarii virusului PPA sau daca au fost depozitate (fara sa existe posibilitatea de acces al mistretilor) timp de cel putin 90 de zile inainte de utilizare.
j) Cladirile din cadrul fermei trebuie:
  • sa fie construite astfel incat sa nu fie posibila intrarea in grajd/cladire a porcilor salbatici sau a altor animale (de exemplu, caini);
  • sa permita instalarea dispozitivelor pentru dezinfectie (sau posibilitatea de schimbare) pentru incaltaminte si imbracaminte, la intrarea in grajd.
 
Pesta porcina africana (PPA) are patru forme clinice:
  • supraacuta - rata mortalitatii 100% (animalele mor subit, fara a prezenta leziuni);
  • acuta - rata mortalitatii 90 - 100%;
  • subacuta - rata mortalitatii 30 - 70%;
  • cronica - rata mortalitatii sub 30%.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016