Romania are aproape 500 de cazuri de pesta porcina africana
ANSVSA a confirmat vineri ca Romania are aproape 500 de cazuri de pesta porcina africana (PPA).
Conform ANSVSA, in numai 7 zile s-a constatat o crestere cu alte 75 de cazuri. PPA fiind usor transmisibila la porcine, se poate extinde cu usurinta in mai multe ferme. Boala este fatala animalelor, dar inca nu s-a gasit o dovada cu privire la infectarea umana.
La ultima raportare a autoritatilor, in data de 13 august 2021, numarul focarelor active era de 401.
Din data de 13 august pana pe 19 august 2021 s-au consemnat 98 de focare noi de PPA, cele mai multe in judetele Ialomita (28) si Teleorman (25). De asemenea, in aceeasi perioada au fost stinse 23 de focare, dintre care noua in judetul Salaj, cinci in judetul Bihor, cate doua in judetele Hunedoara si Maramures, si cate un focar in judetele Dambovita, Gorj, Mures, Satu Mare si Teleorman.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, in perioada 2019 si pana in prezent au fost stinse 3.297 de focare de pesta porcina africana.
De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania (31 iulie 2017) si pana in prezent, au fost diagnosticate 5.838 de cazuri la mistreti in 41 de judete.
Datele centralizate de ANSVSA releva ca, in perioada 13 - 19 august, au fost inregistrate sase cazuri noi de PPA la mistreti, dupa cum urmeaza: in judetul Satu Mare (trei cazuri, mistreti vanati), judetul Cluj (doua cazuri, mistreti vanati) si judetul Dambovita (un caz, mistret vanat).
In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor.
Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura metoda de protejare a sanatatii animalelor fiind respectarea conditiilor de biosecuritate.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>