Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Rozatoarele fac ravagii in culturile din Calarasi
Soarecii care au invadat campurile cultivate cu grau, porumb, floarea soarelui si rapita, pun in pericol chiar si utilajele agricole.
Ca si cum ploile si vremea nefavorabila din ultimele luni nu ar fi fost de ajuns pentru a le crea pagube, agricultorii din judetul Calarasi se confrunta in prezent cu o alta mare problema, dupa ce culturile le-au fost invadate de rozatoare, soarecii facand prapad in lanurile cultivate cu grau, porumb, rapita si floarea soarelui.
Fermierii sunt pur si simplu ingroziti si spun ca o astfel de invazie de rozatoare nu au mai vazut vreodata, simtindu-se practic neputinciosi. Aproape toate terenurile agricole din judet sunt invadate de soareci, iar pagubele produse de acestia cresc de la o zi la alta, agricultorii spunand ca nici chiar pradatorii naturali care starpeau de obicei cuiburile de rozatoare nu mai fac fata invaziei.
„Vulpile au acum la dispozitie puii de prepelita si de fazan, asa ca nu se mai obosesc sa stea sa pandeasca soarecii iar berzele din camp care se harnesc cu rozatoare nu mai fac de mult fata” se plange unul dintre agricultorii locali.
Chiar si integritatea utilajelor agricole este pusa indirect in pericol din cauza unei dintre speciile de rozatoare care sapa galerii pe sub pamant ridicand la suprafata movile care ajung chiar si la inaltimea de un metru si in care risca sa se loveasca utilajele intrate in camp, tinand cont de faptul ca respectilele movile sunt greu de observat dina cauza culturilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In opinia fermierilor, fenomenul se datoreaza in principal unei noi tehnologii de insamantare pe care au inceput sa o aplice, tehnologie denumita no-till. Aceasta presupune insamantarea fara aratura si este preferata de tot mai multi fermieri din SUA si Europa intrucat nu mai permite eroziunea solului. A fost preluata si de agricultorii din Calarasi, care au ocazia sa constate astfel si unul dintre principalele dezavantaje, mai ales in conditiile in care a fost o iarna blanda, lipsita de precipitatii, ceea ce a favorizat inmultirea populatiilor de rozatoare.
Agricultorii spun ca nici aplicarea tratamentelor cu raticide si nici chiar arderea miristilor nu ar rezolva problema in totalitate, singura solutie fiind efectuarea unor araturi imediat dupa recoltare si apoi din nou in toamna sau la primavara, pentru a preveni o noua invazie anul viitor.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora