Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tratamente fitosanitare in culturile de sfecla de zahar
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures recomanda fermierilor care cultiva sfecla de zahar sa efectueze controale fitosanitare intrucat sunt intrunite conditiile optime pentru declansarea infecţiilor de cercosporioza.
In cazul aparitiei peste 5% din plante cu peste 20- 30 pete pe o planta, urmata de 3-4 zile de ploi sau roua puternica cu peste 90% umiditate, se recomanda sa aplicaţi un tratament preventiv impotriva cercosporiozei sfeclei de zahar.
Pentru tratament se va folosi unul dintre urmatoarele fungicide: Rias 300 EC –0,3 l/ha sau Sfera 535 SC – 0,35 l/ha sau Tango Super 1,0 l/ha sau Duett Ultra – 0,5 l/ha sau Impact 125 SC- 0,5 l/ha sau Score 250 EC – 0,3 l/ha sau Bravo 500 SC – 1,5- 2 l/ha. Pentru tratament se pot folosi şi alte produse omologate cu efect similar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Tratamentul se repeta la 18- 20 zile daca se realizeaza conditii optime pentru declansarea infectiei.
Daca se semnaleaza atac de afide sau defoliatori in culturi, se poate adauga in solutie si un insecticid ca:
Proteus OD 110 – 0,4 l/ha sau Karate Zeon – 0,15 l/ha sau Fastac 10 EC – 0,1 l/ha sau Decis Mega 50 EW – 0,150 l/ha sau alte insecticide omologate (clasificate Xi – Xn). Efectuai in prealabil testul de compatibilitate.
Specialistii atrag atentia ca este obligatoriu sa se respecte timpul de pauza de la tratament pina la consum in cazul in care coletele de sfecla de pe parcelele tratate se folosesc in furajarea animalelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura