Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente fitosanitare recomandate de specialisti pentru combaterea gandacului de Colorado, manei si alternariozei la cartof

tratamente-fitosanitare-recomandate-de-specialisti-pentru-combaterea-gandacului-de-colorado-manei-si-alternariozei-la-cartof

Conditiile climatice din aceasta perioada sunt favorabile dezvoltarii acestor daunatori, astfel ca tratamentele fitosdanitare se impun cu prisosinta.


Specialistii fitosanitari atrag atentia cultivatorilor de cartofi ca in aceasta perioada se pot dezvolta daunatori precum gandacul de Colorado, mana si alternarioza, contidiile climatice fiind foarte propice acestora.
 
Conform  ing. Valerica Tachiu, din cadrul Oficiului fitosanitar Vrancea, in aceasta perioada se recomanda executarea tratamentelor in situatia in care plantele au 20-30 cm inaltime, randurile sunt incheiate, temperatura este de 20-28grade C, umiditatea relativa a aerului peste 90% si mentinerea picaturilor de apa pe frunze.
 
Pentru combaterea acestor daunatori, specialistul fitosanitar recomanda utilizarea de fungicide de contact sau a fungicidelor sistemice. Astfel, dintre fungicidele de contact, ing Valerica Tachiu recomanda VONDOZEB 2,0-2,5 kg/ha, POLYRAM DF 1,8 kg/ha, ANTRACOL 70 WP 1,5-2,5 kg/ha , BRAVO 500 SC 1,5l/ha.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste fungicidele sistemice , cele mai bune sunt PERGADO MZ 2,0-2,5kg/ha, ACROBAT MZ-90/600W 2,0 kg/ha, EQUATION PRO 0,4 kg/ha, GALBEN M 2,5 kg/ha.
 
Pentru combaterea Gandacului de Colorado se executa un tratament la aparitia adultilor si apoi la aparitia larvelor de varsta a doua cu unul din produsele CALYPSO 480 SC 0,08-0,10 l/ha, MOSPILAN 20 SG 0,1 kg/ha, MAVRIK 2F 0,2 l/ha, LAMDEX 5 EC 0,2 l/ha, tratamentul repetandu-se la 8-12 zile.
Tratamentele fitosanitare se vor executa la momentul optim, cu respectarea dozelor si concentratiilor recomandate. La prepararea amestecurilor se va avea in vedere compatibilitatea produselor si respectarea principiului alternantei. Se vor respecta cu strictete normele de protectia muncii, de paza si securitate impotriva incendiilor, protectia mediului si protejarea albinelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016