Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura romaneasca poate hrani peste 35 de milioane de oameni

agricultura-romaneasca-poate-hrani-peste-35-de-milioane-de-oameni

Capacitatea maxima a agriculturii romanesti n-a fost atinsa, sustine Valeriu Steriu. Pamanturile noastre ingrijite cum trebuie ar putea hrani peste 35 de milioane de oameni.


Romania este doar la jumatate din capacitate in domeniul agriculturii, dar poate hrani 35 de milioane de oameni prin cele noua milioane de hectare de teren agricol, a afirmat, marti, la un forum de specialitate, Valeriu Steriu, membru in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.
 
"Cel mai impresionant salt il avem la porumb: de la doua milioane de tone produse in 1950, ajungem la 19 milioane de tone in ultimii 2-3 ani, o cifra absolut impresionanta. Cel mai important moment si ajutor a fost aderarea la Uniunea Europeana, in 2007, cand intr-adevar Romania a inceput sa aiba pentru prima oara politici stabile, predictibile, sa poata sa utilizeze tehnologiile tot mai moderne si sa aiba un aport financiar masiv pentru subventii si pentru investitii. Ce urmeaza? Romania, probabil, ca este pe partea agricola doar la jumatate din capacitate. Sunt studii facute recent care arata ca Romania poate hrani 35 de milioane de oameni, prin cele 9 milioane de hectare. Acum o facem pentru 15 milioane si mai importam pentru 4-5 milioane, in fiecare an. Putem creste, pentru ca 40% din terenul agricol inca nu este comasat, nu este rezolvat inca un cadastru care poate aduce mult mai multi bani prin folosirea acelui teren ca si garantii sau avantaje in zona bancara. Odata cu comasarea si cresterea suprafetei medii agricole, Romania, cu siguranta, isi va creste si mai mult productia agricola", a declarat Steriu.
 
Potrivit acestuia, raportat la ultimii 70 de ani, statistica arata ca Romania a plecat de la sapte milioane de oameni implicati in agricultura, ajungand in prezent la doua milioane de persoane, echivalentul a 27% din forta munca existenta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Cum va putea agricultura sa hraneasca pana in 2050 toata populatia lumii, tinand cont ca trebuie sa dublam aceasta productie. Am avut sansa sa accesez pe internet statistica pe ultimii 70 de ani din Romania, pentru a vedea unde era tara noastra in 1950 pe cifre agricole si unde este in 2013, atunci cand avem un recensamant agricol complet si eventual cateva date si din prezent. Am realizat ca putem fi optimisti pe viitor, pentru ca Romania a plecat, in 1950, cu sapte milioane de oameni implicati in agricultura, populatie activa, care insemna practic 74% din forta de munca din agricultura, iar astazi sunt doua milioane de oameni implicati in domeniu, adica 27% si, in continuare, foarte multi, poate cea mai mare cifra din Europa. Apoi, de la cinci milioane de tone de cereale produse in 1950, astazi producem 31 de milioane de tone, de sase ori mai mult. La lapte a fost o crestere spectaculoasa pana in 2000 - 2004, dar limitarea data de cota a facut sa ne oprim la cele cinci milioane de tone, fata de 1,8 milioane de tone, in 1950. Intr-adevar, 1950 este poate un reper delicat, pentru ca eram la cinci ani de la incheierea razboiului, aveam o societate noua cu un start al comunismului...", a subliniat Valeriu Steriu.
 
Acesta a adaugat ca utilizarea noilor tehnologii reprezinta cel mai important pas care trebuie facut in agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016