Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: 10 reguli de respectat de catre operatorii economici

ansvsa-10-reguli-de-respectat-de-catre-operatorii-economici

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a publicat un set care cuprinde 10 reguli de respectat de catre operatorii economici in contextul starii de alerta si a pandemiei Covid-19.


Iata cele 10 reguli pe care le impune si verifica ANSVSA!
 
1. Siguranta si integritatea lantului de aprovizionare trebuie mentinute
Mai mult ca niciodata, operatorii de pe intreg lantul alimentar au responsabilitatea mentinerii unui lant de aprovizionare integru si sigur, in care consumatorii sa aiba incredere, in paralel cu protejarea sanatatii si sigurantei angajatilor.
 
2. Alinierea practicilor de siguranta a alimentelor la masurile privind COVID-19

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Continuati sa aplicati regulamentele privind siguranta alimentelor in paralel cu protejatea personalului si a alimentelor. Schimbarile din circuitul functional de productie si comercializare trebuie implementate iar personalul trebuie sa fie instruit pentru a se conforma cu noile cerinte privind fluxurile de lucru si de distantare. 
 
3. Consolidarea bunelor practici de igiena si a procedurilor standard de operare
Aplicati masuri stricte de igiena si sanitatie si efectuati instruiri privind igiena si bolile transmisibile. Operatorii din domeniul alimentar trebuie sa fie constienti de responsabilitatile pe care le au privind punerea pe piata a alimentelor sigure pentru consum. 
 
4. Mentinerea igienizarii eficiente
Curatati, igienizati si dezinfectati mediul de lucru in conformitate cu cerintele si principiile generale de igiena a alimentelor. Virusul este distrus de detergentii si dezinfectantii obisnuiti. Totusi, pentru a proteja personalul, este necesar sa fie introduse operatiuni de curatare suplimentare pentru zonele care sunt mai expuse la atingeri, de exemplu: toalete, clante, zone din cantine sau zone destinate pauzelor de lucru.
 
5. Precautii specifice pentru lucratorii din domeniul alimentar 
Echipamentul individual de protectie, precum manusile de unica folosinta si mastile, poate proteja lucratorii din domeniul alimentar si poate preveni raspandirea virusului daca este folosit in mod adecvat. Manusile si mastile sunt eficiente doar cand sunt folosite in combinatie cu spalarea frecventa a mainilor. Lucratorii din domeniul alimentar trebuie sa fie instruiti privind utilizarea corecta a echipamentului individual de protectie.
 
6. Imbolnavirea la locul de munca
Personalul lucrator trebuie sa raporteze in cel mai scurt timp simptomele cauzate de COVID-19 sau confirmarea bolii si sa nu mearga la locul de munca. Daca simptomele apar la locul de munca, persoana trebuie sa fie izolata pana cand este disponibila asistenta medicala. Persoana care a fost in contact apropiat cu o persoana bolnava trebuie sa fie notificata si trebuie sa fie luate masuri adecvate de igienizare.
 
7. Unitati de vanzare cu amanuntul
Distantarea fizica trebuie sa fie aplicata atat de catre personalul lucrator cat si de catre clienti. Igienizati cu atentie punctele de atingere mai frecvente si suprafetele care vin in contact cu alimentele. Operatorii din domeniul alimentar trebuie sa se adapteze la noile cerinte ale consumatorilor, sa se asigure ca alimentele perisabile raman sigure pentru consum si sa evite risipa alimentara.
 
8. Distributia si comertul electronic
Urmariti instructiunile si recomandarile existente pentru transportul alimentelor vrac si preambalate. Cand livrati alimente cumparate prin comertul on-line, curierul trebuie sa poarte manusi si masca, sa le schimbe ori de cate ori este cazul si sa se asigure ca livrarea este realizata integral si in conditii igienice.
 
9. Livrarea la pachet; comertul stradal de alimente
Mentineti distantarea fizica. Acolo unde este posibil, desemnati zone de colectare pentru clienti si oferiti livrari si plati fara contact. Din nou, igiena adecvata este esentiala.
 
10. In prezent nu exista dovezi ca alimentele transmit noul coronavirus
Virusul este transmis, in principal, prin contactul de la o persoana la alta. Manipularea, producerea, procesarea si vanzarea alimentelor nu sunt considerate un pericol de infectare cu noul coronavirus.
 
ANSVSA recomnda cetatenilor sa anunte neregulile la Call Center-ul dedicat disponibil la 0800 826 787.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016