Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Autoritatile europene limiteaza productia de biocombustibili traditionali
Deputatii europeni au votat, miercuri, schimbari in politica actuala a biocombustibililor. Parlamentul European a cerut limitarea utilizarii biocombustibililor traditionali si tranzitia rapida spre biocombustibili de noua generatie, din surse alternative cum ar fi alegele marine si deseurile. Masurile tintesc reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care rezulta din utilizarea tot mai mare a terenurilor agricole pentru productia de biocombustibil.
Conform legislatiei prezente, statele membre trebuie sa se asigure ca energia regenerabila reprezinta cel putin 10% din consumul de energie din sectorul transporturilor, pana in 2020.
In textul adoptat, deputatii spun ca biocombustibilii de prima generatie (din surse traditionale, inclusiv culturi agricole) nu trebuie sa depaseasca 6% din consumul final de energie din sectorul transporturilor, pana in 2020, spre deosebire de tinta de 10% din legislatia existenta.
Biocombustibilii avansati, generati din alge marine sau din unele deseuri, ar trebui sa reprezinte cel putin 2,5% din consumul de energie din sectorul transporturilor, pana in 2020, spun deputatii.
"Salut votul Parlamentului in favoarea unor calcule corecte privind emisiile de gaze cu efect de sera, inclusiv schimbarea indirecta a utilizarii terenului, precum si in favoarea limitarii rezonabile a biocombustibililor de prima generatie. Acesta este un semnal important ca, din 2020, sprijinul ar trebui sa se concentreze pe biocombustibilii avansati. Pentru integritatea politicii UE de combatere a schimbarilor climatice, este important ca schimbarea indirecta a utilizarii terenului a fost luata in considerare", a spus raportorul Corinne Lepage, dupa ce amendamentele la propunerea legislativa au fost aprobate cu 356 voturi pentru, 327 impotriva si 14 abtineri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In luna august, europarlamentarul roman Viorica Dancila interpela Comisia Europeana cu privire la schimbarea indirecta a destinatiei terenurilor agricole, in contextul cererii tot mai mari de biocarburanti. In raspunsul primit din partea comisarul UE al Energiei, Gunther Oettinger, se arata ca "factorii care determina schimbarea indirecta a utilizarii terenurilor sunt, in principal, cererea sporita de culturi agricole ca urmare a utilizarii mai intense a biocombustibililor, alaturi de gestionarea incoerenta a utilizarii terenurilor in zonele cu terenuri care au stocuri mari de carbon, precum si de absenta unor reguli de contabilitate exhaustive si a unor obiective privind emisiile, referitoare la schimbarea utilizarii terenurilor la nivel global".
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi