Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Comertul cu produse agroalimentare, din nou pe deficit
Romania a intrat pe deficit dupa doi ani in care a raportat excedent in comertul international cu produse agroalimentare, deoarece importurile au fost usor mai ridicate in 2015 fata de anul precedent.
In acest context, deficitul Romaniei cu produse agroalimentare a totalizat 89,02 milioane de euro. Produsul care a adus cele mai mari incasari din comertul intra si extracomunitar a fost porumbul cu aproape 960 de milioane de euro pentru o cantitate de 5,1 milioane de tone, fiind urmat de tigarile de foi, trabucurile si tigaretele (51.659 tone) cu 917,49 milioane de euro.
Graul si meslinul (-amestec de grau cu secara in proportie de doi la unu-) au ocupat pozitia a treia la incasari, cu 692,5 milioane euro pentru 3,55 milioane tone, iar semintele de floarea soarelui (chiar si sfaramate) si cele de rapita au adus Romaniei un plus de 452,2 milioane de euro, respectiv 300,85 milioane euro in 2015. Cantitatile care au plecat pe pietele externe s-au cifrat la 1,099 milioane tone pentru semintele de floarea soarelui si la 773.494 tone la semintele de rapita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Pe de alta parte, Romania a ramas in continuare campioana la importul de carne proaspata de porc, in conditiile in care anul trecut au fost aduse din spatiul comunitar si de pe pietele terte o cantitate de 188.689 tone, in valoare de 295,7 milioane de euro.
Potrivit datelor MADR, chiar daca anul trecut, Romania a exportat cantitati importante de porumb a si importat cantitati semnificative, respectiv 1,62 milioane de tone pentru care a cheltuit aproape 294 de milioane de euro. Tutunurile brute sau neprelucrate au ocupat pozitia a treia la importuri cu 220 de milioane de euro pentru o cantitate de 39.488 tone.
In 2015, Uniunea Europeana a fost principalul partener in comertul agroalimentar al Romaniei, in conditiile in care livrarile de produse agroalimentare catre aceasta destinatie au avut o pondere valorica de 65%, in timp ce achizitiile din statele membre UE au detinut o pondere de 81%.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura