Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Potrivit ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, anul trecut legea camerelor agricole a fost amanata din motivul politizarii acestei structuri, dar si din motive ce au tinut de buget, insa acestea ar trebui sa fie ONG-uri pentru fermieri.
„Anul trecut exista un sentiment foarte clar ca se incearca politizarea inaintea alegerilor a acestor structuri. S-a luat decizia, la nivelul Guvernului, sa amanam dupa momentul alegerilor parlamentare si din acest motiv ,dar si din alte motive, care tin de buget, sa mutam alegerile pentru Camerele Agricole. S-a venit cu o ordonanta de urgenta. Dupa aceea s-a intrat intr-o disputa pe care o cunoastem cu totii daca aceste structuri sunt mai eficiente sa ramana in structura consiliilor judetene sau ele trebuie sa fie ONG-uri ale fermierilor pentru fermieri. Din punctul de vedere al ministerului s-a sustinut foarte clar ca ele trebuie sa fie ONG-uri”, a precizat Daniel Constantin.
Acesta a mai adaugat ca este foarte important ca forma finala a ordonantei de urgenta a fost aceea ca aceste structuri sa ramana ONG-uri de utilitate publica, pentru ca astfel se poate lucra mult mai usor cu ele.
„Putem sa ii ajutam cu parte de organizare, cu partea de sedii, nu putem sa ii ajutam cu partea de buget si cred ca aici este marea problema. Recunosc bugetul nu exista pentru organizare. Atata timp cat sunt ONG-uri ale fermierilor cred ca ar trebui sa avem o mobilizare mult mai mare cel putin din partea fermierilor mari pentru organizarea acestor structuri. (...)Ordonanta este in Parlament. Nu s-a aprobat prin lege si toti cei care au intentia de a aduce imbunatatiri sunt invitati sa o faca pentru ca la nivelul Parlamentului se pot face acele adaugiri sau acele modificari pe care dumneavoastra le considerati necesare pentru ca ele sa functioneze asa cum ne dorim si cum va doriti: ONG-uri ale fermierilor pentru fermieri”, a conchis ministrul agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News