Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Copa-Cogeca: Se estimeaza productii record de rapita
Conform informatiilor publicate in urma reuniunii grupului de lucru al Copa-Cogeca „Oleaginoase si proteaginoase”, recolta de rapita ar putea atinge nivelul record de 22,18 milioane de tone.
Zilele trecute a avut loc reuniunea grupului de lucru „Oleginoase si Proteaginoase” al Copa-Cogeca, in cadrul lucrarilor facandu-se si o estimare a recoltelor din acest sector pentru anul de comercializare 2014-2015.
Conform acestor analize publicate ulterior reuniunii, dintre toate culturile din cele doua categorii, cele mai bogate recolte se vor obtine la rapita, specialistii estimand o productie record care se va cifra la aproximativ 22,18 milioane de tone.
Aceasta estimare se bazeaza pe faptul ca numeroase state membre din regiune au raportat o situatie pozitiva a culturilor lor, pe fondul iernii blande din acest an si a nivelului bun al insamantarilor de iarna.
In special, se prevede ca productia de rapita in UE-28 va atinge nivelul record de 22,18 milioane de tone, in crestere cu 4,2% fata de anul trecut. In ceea ce priveste recolta de floarea-soarelui, se estimeaza ca anul acesta va ramane stabila, la 8,9 milioane de tone, insa estimarea ar trebui tratata cu prudenta, avand in vedere conditiile de seceta din numeroase tari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Gerard Tubery, presedintele grupului de lucru, a temperat entuziasmul prilejuit de anuntul productiei record de rapita, precizand ca producatorii ar putea avea dificultati in urmatorul an de comercializare ca urmare a intrarii in vigoare a unei legi ce prevede interdictia semintelor tratate.
„Mai multe incercari pe camp efectuate in primavara aceasta au demonstrat deja ca utilizarea semintelor netratate pentru insamantare creeaza probleme grave. De asemenea, agricultorii asteapta detalii privind normele de aplicare ale ultimei reforme PAC la nivel national inainte de a lua decizii privind afacerile si planurile de productie. Acest lucru ar putea limita oportunitatile de insamantare a culturilor pentru urmatorul sezon, intrucat agricultorii nu cunosc toate implicatiile, inclusiv sanctiunile prevazute de noua reforma PAC, daca nu indeplinesc noile masuri de ecologizare. Nu in ultimul rand, schimbarea radicala a politicii europene privind biocombustibilii genereaza incertitudini semnificative in randul agricultorilor, reducandu-le interesul fata de culturile care sunt de fapt esentiale pentru septel, intrucat reprezinta o sursa cruciala de furaje”, a declarat acesta la finalul reuniunii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi