Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copa-Cogeca: Se estimeaza productii record de rapita

copa-cogeca-se-estimeaza-productii-record-de-rapita

Conform informatiilor publicate in urma reuniunii grupului de lucru al Copa-Cogeca „Oleaginoase si proteaginoase”, recolta de rapita ar putea atinge nivelul record de 22,18 milioane de tone.


Zilele trecute a avut loc reuniunea grupului de lucru „Oleginoase si Proteaginoase” al Copa-Cogeca, in cadrul lucrarilor facandu-se si o estimare a recoltelor din acest sector pentru anul de comercializare 2014-2015.
 
Conform acestor analize publicate ulterior reuniunii, dintre toate culturile din cele doua categorii, cele mai bogate recolte se vor obtine la rapita, specialistii estimand o productie record care se va cifra la aproximativ 22,18 milioane de tone.
 
Aceasta estimare se bazeaza pe faptul ca numeroase state membre din regiune au raportat o situatie pozitiva a culturilor lor, pe fondul iernii blande din acest an si a nivelului bun al insamantarilor de iarna.
 
In special, se prevede ca productia de rapita in UE-28 va atinge nivelul record de 22,18 milioane de tone, in crestere cu 4,2% fata de anul trecut. In ceea ce priveste recolta de floarea-soarelui, se estimeaza ca anul acesta va ramane stabila, la 8,9 milioane de tone, insa estimarea ar trebui tratata cu prudenta, avand in vedere conditiile de seceta din numeroase tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Gerard Tubery, presedintele grupului de lucru, a temperat entuziasmul prilejuit de anuntul productiei record de rapita, precizand ca producatorii ar putea avea dificultati in urmatorul an de comercializare ca urmare a intrarii in vigoare a unei legi ce prevede interdictia semintelor tratate.
 
„Mai multe incercari pe camp efectuate in  primavara aceasta au demonstrat deja ca utilizarea semintelor netratate pentru insamantare creeaza probleme grave. De asemenea, agricultorii asteapta detalii privind normele de aplicare ale ultimei reforme PAC la nivel national inainte de a lua decizii privind afacerile si planurile de productie. Acest lucru ar putea limita oportunitatile de insamantare a culturilor pentru urmatorul sezon, intrucat agricultorii nu cunosc toate implicatiile, inclusiv sanctiunile prevazute de noua reforma PAC, daca nu indeplinesc noile masuri de ecologizare. Nu in ultimul rand, schimbarea radicala a politicii europene privind biocombustibilii genereaza incertitudini semnificative in randul agricultorilor, reducandu-le interesul fata de culturile care sunt de fapt esentiale pentru septel, intrucat reprezinta o sursa cruciala de furaje”, a declarat acesta la finalul reuniunii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016