Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pot fermierii sa beneficieze de tehnologia inteligenta

cum-pot-fermierii-sa-beneficieze-de-tehnologia-inteligenta

Digitalizarea isi gaseste tot mai mult locul si in agricultura, un domeniu traditional insa in care tehnologizarea nu are cum sa nu fie prezenta. Viitorul inseamna tot mai mult sprijin dinspre sectorul digital, iar fermierii conectati la realitatea zilei de azi sunt constienti de faptul ca progresele tehnologice se impun aici atat din dorinta de a tine pasul cu schimbarile din jur, cat si din necesitatea de a ramane performanti pe o piata in extindere si tot mai globalizata.


Din randurile de mai jos vei afla despre modul in care aplicatiile digitale inteligente au potentialul de a creste sansele de reusita ale unei afaceri agricole si cum poti beneficia, ca fermier, de astfel de inovatii din tehnologie.
 
Cum pot fermierii sa beneficieze de tehnologia inteligenta

Introducerea tehnologiei inteligente este o necesitate tot mai mare in sectorul agricol modern, deoarece permite fermierilor sa-si gestioneze eficient afacerea chiar si de la distanta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Monitorizarea culturilor sau optimizarea resurselor se poate face acum mult mai usor  prin automatizarea proceselor uzuale, iar tehnologiile digitale pot aduce imbunatatiri semnificative asupra modului in care un fermier ia decizii privind planificarea si desfasurarea activitatii zilnice din ferma. 
 
O platforma pentru agricultura iti poate oferi acces dintr-un singur loc la toata informatia de care ai nevoie pentru administrarea eficienta a lucrarilor din ferma. Prin functionalitatile oferite, aceasta poate fi solutia de care  ai nevoie pentru a gestiona cu usurinta afacerea ta agricola si te poate ajuta chiar sa economisesti bani.
 
Cum te poate ajuta tehnologia in gestionarea afacerii agricole

Tehnologia moderna poate ajuta la imbunatatirea performantelor si cresterea eficientei in sectorul agricol. Astfel de instrumente sunt concepute pentru a oferi solutii personalizate si adaptabile nevoilor specifice ale fiecarui fermier, indiferent de marimea sau tipul exploatatiei agricole.
 
Scopul principal al unei platforme digitale este de a pune la dispozitie instrumente ce permit monitorizarea si gestionarea activitatilor dintr-o ferma intr-un mod mai eficient si sustenabil, oferind date despre sol, conditii meteorologice si performanta culturilor. 
 
Iata care sunt principalele functionalitati pe care le ai la indemana:
  • monitorizarea culturilor de la distanta, prin intermediul unor indici satelitari; 
  • monitorizarea conditiile meteorologice in timp real, inclusiv temperatura, umiditate, precipitatii si vant, plus o prognoza personalizata in functie de zona in care te afli;
  • control asupra solelor, deoarece aplicatiile de acest fel sunt construite in jurul unor harti care permit localizarea rapida a suprafetelor cultivate si a tipului de sole;
  • urmarirea de la distanta a progresului fenologic al culturilor sau variatiile de vegetatie, cu o precizie sporita prin intermediul imaginilor prin satelit;
  • esti avertizat despre riscul de aparitie a bolilor ori daunatorilor in zonele aflate in pericol.
 
Toate aceste facilitati, precum accesul in orice moment la date despre zonele insuficient dezvoltate, iti permit posibilitatea unei interventii rapide, de exemplu cu aportul necesar de substante si elemente nutritive acolo unde este cazul, sau sa iei decizii informate despre irigare sau fertilizare. In plus, optimizarea resurselor si automatizarea proceselor sunt esentiale pentru gestionarea cat mai buna a  activitatilor din ferma.
 
Potrivit unui raport al companiei Grand View Research, piata globala a tehnologiei agricole inteligente ar urma sa creasca la o rata anuala compusa de 12,5% in perioada 2020-2027, una dintre cele mai rapide rate de crestere din sectorul agricol. Acest lucru indica faptul ca fermierii isi doresc sa acceseze tehnologia inteligenta si sa beneficieze de avantajele acesteia. Apeleaza la solutiile software care te pot ajuta sa iei cele mai bune decizii de gestionare optima a tuturor resurselor de care dispui, pentru a imbunatati productivitatea si eficienta fermei tale cu ajutorul unor astfel de instrumente moderne. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016