Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum pot obtine credite garantate IMM-urile care acceseaza finantari prin PNDR
Intreprinderile mici si mijlocii din domeniul agricol si non agricol, care isi desfasoara activitatea in zone rurale, işi pot acoperi partea de co-finantare necesara implementarii proiectelor PNDR 2014-2020 prin credite garantate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.
Garantiile emise de FNGCIMM pot sustine proiecte ce primesc finantare prin Submasura 4.1a –„Investitii in exploatatiile pomicole” si Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole".
De asemenea, se acorda garantii si beneficiarilor Submasurii 4.3 –„Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta Irigatii”.
Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei submasuri este de 100%, insa beneficiarii pot accesa garantii pentru creditele necesare pentru sustinerea implementarii proiectelor care beneficiaza de finantare nerambursabila europeana acordata prin AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Din sursele puse la dispozitie de MADR in baza Legii nr.218/2005, FNGCIMM poate acorda garanţii pentru creditele contractate de consiliile locale si asociatii ale consiliilor locale, pentru proiecte de infrastructura rurala: tehnico-edilitara si drumuri forestiere.
In cadrul Submasurii 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitaţi neagricole in zone rurale”, FNGCIMM poate asigura garantarea creditelor pentru sustinerea investitiilor pe care beneficiarii microintreprinderi si intreprinderi mici le pot dezvolta pentru desfasurarea unor activitati non-agricole in zonele rurale. Investitiile eligibile din cadrul acestei submasuri vor beneficia de finantare nerambursabila in procent de 100%, insa beneficiarii pot accesa garantii pentru creditul punte, in cazul in care nu dispun de resurse proprii pentru avansarea cheltuielilor necesare pentru demararea proiectului.
Pentru beneficiarii Submasurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, FNGCIMM acorda garantii pentru creditele care sustin modernizarea fermelor mici, in vederea asigurarii imbunatatirii activitatii economice si de mediu a acesteia. Beneficiarii sunt fermierii care detin in proprietate sau in folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica pentru o perioada de minimum 10 ani.
Pentru beneficiarii Submasurii 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitaţi neagricole”, FNGCIMM garanteaza micro-intreprinderile si intreprinderile mici deja existente, din spatiul rural, precum si micro-intreprinderile si intreprinderile mici nou-infiintate.
FNGCIMM poate garanta aceste credite atat din surse proprii, cat si din sursele puse la dispoziţie de catre MADR, in baza OUG nr.43/2013. FNGCIMM poate garanta pana la maxim 80% din valoarea microcreditelor acordate pentru finanţarea investiţiilor in domeniul agricol si a productiei agricole.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura