Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

In opinia comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, Romania are nevoie de un subpogram pentru sectorul laptelui, care sa ajute la rezolvarea problemei competitivitatii de pe piata laptelui, care este posibil sa apara o data cu eliminarea cotelor de lapte la nivel european, de la 1 ianuarie 2014. Ca urmare a acestui fapt, exista posibilitatea ca Romania sa consume numai lapte de import, acesta avand un pret mai ieftin decat cel produs local.
„In primul rand, vreau sa spun, sa nu se inteleaga gresit: la cotele de lapte nu renunta doar Romania, la cotele de lapte se renunta in toate tarile Uniunii Europene. Asta inseamna ca poti sa produci lapte cat vrei si nu mai esti limitat de o anumita cota de productie. Sigur, asta inseamna ca unii care acum au o anumita limita nu pot produce mai mult pentru ca nu-i lasa legea. Daca vor fi competitivi, insa, vor putea produce mai mult, iar aici este riscul cel mai mare pentru Romania daca nu se dezvolta competitivitatea sectorului lapte (...) pentru a rezolva problema asta, eu recomand un sub-program sectorial in sectorul lapte, asa cum am inteles ca doreste Guvernul sa realizeze pentru sectorul pomicultura. In acel moment, se pot regrupa mai multe masuri din Programul de Dezvoltare Rurala, se poate dedica o anumita suma numai sectorului de productie a laptelui si se pot sprijini financiar anumite investitii care sa creasca aceasta competitivitate a producatorilor”, a sustinut Dacian Ciolos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta a mai mentionat ca programul de restructurare al sectorului de lapte din Romania ar putea deveni unul complementar cu unele masuri luate deja la nivel european, ca de exemplu posibilitatea producatorilor de a negocia preturi si cantitati in mod colectiv.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News