Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Botanoiu: Trebuie sa ne asteptam la cresteri ale preturilor in acest an

daniel-botanoiu-trebuie-sa-ne-asteptam-la-cresteri-ale-preturilor-in-acest-an

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii spune ca isi bazeaza afirmatia pe o serie de factori atat naturali cat si de factura politica.


Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul MADR, a precizat recent ca se asetapta ca anul 2015 sa fie un an al scumpirilor fenomen ce se va datora in special temperaturilor scazute din SUA, temperaturilor scazute din Rusia şi conflictului regional cu Ucraina, precum si pe reducerea suprafetelor cultivate cu rapita.
 
„Cred ca 2015 va fi un an care va duce la cresterea preturilor si ma bazez pe temperaturile scazute din SUA, fara zapada, pe temperaturile scazute din Rusia si conflictul regional cu Ucraina, ceea ce nu le-a permis sa cultive la fel ca inainte, dar si pe diminuarea suprafetelor cultivate cu rapita in Romania, in Marea Britanie si in Germania, a spus Botanoiu.
Important este insa si ce se va intampla cu pretul petrolului, pentru ca va atrage dupa el si pretul uleiurilor vegetale, iar acestea sunt strict legate de evolutia cerealelor. Daca pretul graului creste, se mentine dupa el si pretul orzului sau al porumbului. Sigur, 2015 va fi un an altfel”, a adaugat secretarul de stat.

In ceea ce priveste starea culturilor la aceasta data, Botanoiu spune ca va trebui sa mai asteptam sa vedem ce se va intampla cand se va topi intreaga zapada, ce se va intampla cu suprafetele care baltesc in zonele joase. Deocamdata nu au fost probleme majore, ci doar probleme locale si unde am putut da o mana de ajutor, noi am facut-o, prin ANIF. De anul trecut din noiembrie si pana acum nu au fost sub 100 de pompe care sa nu funcţioneze pentru scoaterea apei din zonele afectate. Repet, apa este importanta in agricultura, dar din pacate nu este repartizata uniform”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Desi pana la aceasta data plantele nu au avut prea mult de suferit din cauza gerului, riscurile nu au disparut, intrucat pana in aprilie pot aparea surprize neplacute.
 
Cred ca este important sa vedem cum ies plantele din iarna, undeva pe la jumatatea lunii aprilie, si abia atunci putem avea avea o imagine a anului agricol, pentru ca inghetul si dezghetul duc la descaltarea plantelor, le afecteaza. Gerul din decembrie si ianuarie nu a afectat foarte tare plantele pentru ca am avut si zapada si nu a fost o perioada lunga de timp. Acum, nu sunt probleme nici la pomii fructiferi, pentru ca ei se afla in stare latenta”, apreciaza Daniel Botanoiu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016