Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dorel Lazu, presedintele asociatiei Banat Sturio: Pe viitor, apa va fi mai valoroasa ca aurul
In perioada 4-6 noiembrie, la Chisinau, a avut loc reuniunea "Asociatiile Profesionale si Grupuri de Producatori – solutie pentru o agricultura durabila, reuniune la care a participat si Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania – FNPAR, reprezentata de presedintele Viorel Matei si de liderii asociatiilor membre.
In cadrul reuniunii, fermierii din Rep. Moldova s-au aratat interesati de implementarea unor proiecte si programe transfrontaliere in domeniul pescuitului si al acvaculturii.
Pe viitor cine va avea apa dulce va detine o avere, pentru ca aceasta va deveni mai valoroasa decat petrolul
Presedintele Asociatiei "Banat Sturio", Dorel Lazu, a evidential rolul pe care il vor juca, in viitor, tehnologiile de reciclare a apei dulci si a prezentat oportunitatile de afaceri care pot fi realizate prin parteneriate transfrontaliere Romania - Rep. Moldova.
"Investiti in reciclarea apei dulci! Pe viitor cine va avea apa dulce va detine o avere, pentru ca aceasta va deveni mai valoroasa decat petrolul. in domeniul acvaculturii avem la dispozitie fonduri europene, pe programe transfrontaliere, de zeci de milioane de euro, care ne asteapta sa le utilizam", a declarat Dorel Lazu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Evenimentul s-a incheiat cu parafarea unor proiecte transfrontaliere pe sectoarele legume-fructe, acvacultura si pe mecanizare - utilaje agricole.
Fermieri romani au participat, sambata, la Festivalul Marului in Republica Moldova
Pomicultorii din Republica Moldova au avut prilejul, sambata, 5 noiembrie, sa isi promoveze productiile de mere in cadrul unui festival la care au participat si delegatii de fermieri si oameni de afaceri din Romania si Ucraina.
In fata grandiosului monument, zeci de producatori locali si-au expus productiile de mere si i-au intampinat de vizitatori cu melodii folclorice, mancaruri si bauturi traditionale.
Publicul prezent a putut vizita o expozitie de fructe, in care au fost expuse multiple soiuri de mere, si a participat la un simpozion stiintific in care s-a discutat despre metodele de cultivare si procesare a marului, precum si despre tehnologia necesara inmagazinarii.
"Aceasta sarbatoare era mai de mult necesara, deoarce merele reprezinta unul dintre cele mai vestite produse moldovenesti, fiind importante atat pentru consumul intern, cat si pentru export", a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova.
Potrivit oficialului, Republica Moldova va avea, anul aceasta, o productie de 400.000 de tone de fructe, din care 80% o va reprezenta productia de mere. Vasile Bumacov a estimat ca aproximativ 120.000 de tone de mere vor fi exportate.
La festival a fost invitata sa participe Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania - FNPAR. Delegatia FNPAR a fost formata din presedintele Viorel Matei, Mircea Croitoru, in calitate de lider al Asociatiei Profesionale Nationale Legume-Fructe, Dorel Lazu, liderul Asociatiei Acvacultorilor "Banat Sturio", precum si un grup de oameni de afaceri interesati sa investeasca in tara vecina.
"Am ramas placut surprins de modul in care autoritatile locale s-au implicat sa sprijine producatorii agricoli. Acest lucru, din nefericire, nu se intampla si la noi in Romania, unde autoritatile locale par mai degraba ca isi doresc sa ne dezbine, decat sa ne fie parteneri", a declarat Mircea Croitoru.
Delegatia FNPAR a luat contact cu pomicultorii locali, realizand un schimb de experienta in ceea ce priveste metodele de cultivare a marului si de inmaganizare a recoltei. De asemenea, sunt vizate o serie de parteneriate transfrontaliere, cu finantare europeana in domeniul pomicol.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura