Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lana de oaie, folosita ca termoizolant in sectorul constructiilor

lana-de-oaie-folosita-ca-termoizolant-in-sectorul-constructiilor

Reprezentantii unei firme di nbistrita doresc sa apeleze la aceasta solutie, inanintand o propunere in acest sens ministrului Agriculturii, Petre Daea.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii unei societati comerciale din judetul Bistrita, care si-au aratat interesul pentru utilizarea lanii de oaie in constructii, ca material termoizolant.
 
In acest sens, reprezentantii companiei cauta solutiile cele mai bune din punct de vedere tehnic pentru izolarea cladirilor, crescand astfel rentabilitatea activitatilor de crestere a oilor, venind in sprijinul sectorului ovin.
 
In acelasi timp, exista convingerea ca acest produs natural, lana, o resursa extrem de valoroasa, prezinta o serie de avantaje, fiind vorba de produse naturale, fata de cele sintetice utilizate in prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, investitorii doresc sa identifice si alte modalitati de prelucrare si valorificare a lanii, cum ar fi fabricarea ingrasamintelor sau extragerea lanolinei pentru industria cosmetica si farmaceutica, in vederea extinderii domeniului de activitate.
„MADR sprijina si incurajeaza aceste initiative, elaborand in acest sens un proiect de act normativ, prin care vrea sa asigure un ajutor de minimis in valoare de 1 leu/kg crescatorilor de ovine care comercializeaza lana. Scopul masurii este de a impulsiona cresterea numarului de efective si eficientizarea economica a exploatatiilor. De asemenea, aceasta schema de minimis va stimula infiintarea centrelor de colectare a lanii, va crea noi locuri de munca si va stabiliza veniturile crescatorilor de ovine”, declara in acest sens Petre Daea
 
Potrivit proiectului lansat recent in dezbatere publica, oierii vor putea primi un leu pentru fiecare kilogram de lana vanduta, dupa aprobarea ajutorului de minimis propus de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru care va fi alocata o suma totala de 36 de milioane de lei din bugetul MADR pe anul 2018.
 
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru comercializarea lanii beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton