Publicat in: Diverse
Legume si fructe romanesti cu certificare internationala
Aceasta certificare va garanta retailerilor faptul ca un anumit produs respecta cele mai inalte standarde de calitate si de siguranta alimentara, facilitand astfel preluarea produselor si exportul lor in intreaga lume.
In perioada imediat urmatoare, 62 de soiuri de de culturi de legume si fructe romanesti, provenind de la 18 producatori romani, vor obtine cea mai prestigioasa si raspandita certificare de calitate si siguranta alimentara din lume, respectiv  Global G.A.P.
 
Acest certificare va garanta retailerilor faptul ca un anumit produs respecta cele mai inalte standarde de calitate si de siguranta alimentara, facilitand astfel preluarea produselor si exportul lor in intreaga lume.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Certificarea produselor va fi posibila cu ajutorul unui program initiat de Kaufland Romania. In perioada ianuarie – martie 2017, 20 de producatori romani de fructe si legume parteneri ai retailerului au beneficiat in mod gratuit de consultanta din partea unor experti ai companiei International Finance Corporation, companie membra a World Bank Group si specializata in consultanta pentru obtinerea certificarii Global G.A.P.
 
Dupa trainingurile desfasurate, o analiza pe teren la un producator certificat si realizarea de planuri de actiune, 18 dintre cei 20 de producatori s-au declarat pregatiti sa obtina certificarea inca de anul acesta.
 
Initial, Kaufland anuntase ca va achita intergral costurile certificarii pentru 15 dintre producatori, in valoare totala de peste 100.000 de euro, insa a decis in final sa finanteze 18 certificari.
Prima certificare va avea loc in luna mai 2017, odata cu recoltarea primelor productii obtinute cele de cirese si capsune. Specialistii vor evalua apoi periodic culturile, pentru a se asigura ca producatorii respecta standardele de calitate, ca solul si apa sunt in standardele stabilite si ca sunt respectate conditiile de munca.
 
Printre legumele care vor fi certificate, se numără cartofii, ceapa, vinetele, rosiile, castravetii, varza, sfecla rosie, pastarnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdeturile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi si galbeni, telina, conopida, dovleceii, mazarea ai dovleacul, iar dintre fructe, amintim merele, perele, gutuile, prunele, capaunele, zmeura, ciresele, piersicile si caisele.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
Fertilizantii foliari sunt ingrasaminte care se aplica direct pe frunzele plantelor, iar din...
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Conservele de legume sunt un proces de ambalare si manipulare a produselor realizat in asa fel...
Romanii nu prea mananca fructe si legume
Romanii nu prea mananca fructe si legume
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si...
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a...

Ultima ora

Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016