Publicat in: Diverse
MADR a lansat o noua alerta alimentara cu privire la grasimile hidrogenate folosite ca inlocuitori pentru produsele din lapte
Chiar daca se constata o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialitati obtinute din grasimi hidrogenate, in comparatie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persista in detrimentul producatorilor autohtoni de lapte si produse derivate din lapte si pe linia informarii corecte a consumatorilor.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au reluat activitatile de control desfasurate in anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grasimilor hidrogenate in locul produselor exclusiv pe baza de lapte, informarea corecta a consumatorilor, depistarea, sanctionarea si diminuarea fraudelor in domeniu.
 
Actiunile se desfasoara incepand cu data de 21 ianuarie 2019, atat in Municipiul Bucuresti cat si in toate municipiile resedinta de judet si urmaresc in principal verificarea conformitatii denumirii produselor alimentare ce se comercializeaza, in raport cu inscrisurile de compozitie din sistemul de etichetare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h

Au fost verificate 180 de unitati (din care 85 patiserii, 17 Cofetarii - laboratoare cofetarie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unitati de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfasurat in Bucuresti si in municipiile resedinta de judet precum Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui.
 
Dintre acestea 73 de unitati, reprezentand un procent de 40,5%, utilizeaza in procesul de fabricatie specialitati pe baza de grasimi hidrogenate si informeaza eronat consumatorii prin sistemul de etichetare ca utilizeaza produse obtinute din lapte (branza, cascaval, unt, etc).
 
Chiar daca se constata o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialitati  obtinute din grasimi hidrogenate, in comparatie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persista in detrimentul producatorilor autohtoni de lapte si produse derivate din lapte si pe linia informarii corecte a consumatorilor.
 
Au fost depistate si alte abateri precum comercializarea asa-zisei ,,Specialitate Bulgaria’’ drept, Telemea de Bivolita, Telemea de Capra si Telemea de Vaca, la preturi cuprinse intre 8,5 lei si 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe langa  faptul ca afecteaza imaginea productiei autohtone, autentice si sanatoase, reprezinta practic si o sfidare a consumatorilor.
 
Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor si substituirea produselor procesate din lapte cu specialitati pe baza de grasimi hidrogenate, dar si cele privind incalcarea normelor igienico-sanitare  si siguranta alimentara, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 661.219 lei.
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor...
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr....
MADR: Schema de energie se prelungeste
MADR: Schema de energie se prelungeste
Noul termen limita pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2024.   "Deja...
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
Conform secretarului de stat, Adrian Pintea, anuntul oficial pare a fi doar o chestiune de timp,...

Ultima ora

Cum sa iti faci lucrarile de gradina si agricultura mult mai usoare
Cum sa iti faci lucrarile de gradina si agricultura mult mai usoare
Unul dintre cele mai utile accesorii pentru cei care doresc sa isi eficientizeze lucrarile agricole...
Diferentele dintre cauciucurile industriale si cele agricole - Ghid complet
Diferentele dintre cauciucurile industriale si cele agricole - Ghid complet
Pentru cei care cauta produse specializate si consultanta corecta, Acvila Romania ofera o gama...
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Anunturi
Vezi toate anunturile
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016