Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a solicitat CE sa renunte la masura privind 4% din suprafata agricola

madr-a-solicitat-ce-sa-renunte-la-masura-privind-4-din-suprafata-agricola

MADR a anuntat ca a solicitat Comisiei Europene sa renunte la masura care limiteaza suprafata agricola a tarii necultivata la 4%.


"Uniunea Europeana impune Romaniei si statelor-membre ca din viitorul program, de la 1 ianuarie 2023, sa lase 4% din suprafata agricola necultivata, astfel incat sa apara elemente de biodiversitate si de peisaj. Inca din decembrie, de la primul Consiliul de ministri la care am participat, am solicitat Uniunii Europene si Comisiei Europene sa-si reconsidere pozitia, pentru ca situatia globala in care ne aflam la momentul respectiv si mai ales, iata, in aceste momente, nu cred ca mai impune aceste obiective ambitioase de mediu fara sa se tina cont de specificitatea fiecarui stat-membru. Sa lasi 4% din suprafata agricola a unei tari cum este Romania, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar insemna aproape 300.000 de hectare necultivate. Nu cred ca isi permite nimeni la nivel european, la nivel global, sa lase o astfel de suprafata neproductiva, mai ales a unei tari cum este Romania, cu un sol atat de fertil", a afirmat Chesnoiu, dupa sedinta de Guvern de miercuri.
 
El a precizat ca discutiile pe acest subiect nu s-au incheiat, iar la Consiliul de ministri din 21 martie acestea vor continua.
 
"Continuam discutiile acestea. Luni (21 martie 2022 - n. r.) merg la Consiliul de ministri si vom dezbate in continuare acest subiect. Suntem una dintre tarile care sustinem sa cultivam fiecare metru patrat de pamant, astfel incat sa putem asigura securitatea alimentara si siguranta aprovizionarii cu alimente si pentru alte tari care nu pot produce necesarul de cereale. Obligatia mea este sa aduc la cunostinta factorilor europeni orice problema cu care se confrunta statul-membru si sa fac propuneri de imbunatatire a cadrului normativ", a spus ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In alta ordine de idei, seful de la Agricultura a declarat ca Romania are capacitati de procesare a rapitei si a dat asigurari ca nu exista o criza a uleiului.
 
"Masurile pe care noi le luam vin sa stabilizeze cumva sectorul. Pretul si formarea pretului au alte componente care nu tin neaparat de domeniul de activitate de care raspund. Zilnic discut cu producatorii si va spun ca este o diferenta uriasa intre a te ingrijora si a se intampla lucrul pentru care te ingrijorezi. In situatia in care nu se intampla nimic o perioada de 6, 7 luni, un an, exista posibilitatea sa apara astfel de deficiente, dar suntem Guvernul Romaniei si venim cu solutii. Lucrurile acestea o sa-si produca efectele si impactul va fi diminuat. O sa vedeti asta in perspectiva viitoare. Cred ca oamenii vad o schimbare si in perioada asta, pentru ca vorbeam de aceste triplari la produsele agroalimentare inca de acum doua luni si ele nu s-au intamplat. Au aparut cresteri de preturi, dar nu atat de mari, incat sa putem spune ca avem deficiente majore. In Romania se produc cam 1,3 milioane de tone de rapita pe o suprafata de 450.000 de hectare. Anul acesta chiar a fost o suprafata putin mai mare, undeva la 470.000 de hectare. Capacitatile de procesare exista, pentru ca rapita poate fi procesata in aceleasi infrastructuri ca floarea-soarelui. Fabricile de floarea-soarelui din Romania pot procesa si rapita. Daca va exista necesar, cu cantitatea de rapita pe care o avem, cu siguranta putem suplini pentru alte state care ne-ar putea solicita un astfel de produs. Nu exista o criza a uleiului. Noi producem floarea-soarelui cam de trei ori cat consumam la necesarul intern", a mentionat oficialul.
 
Intrebat daca se ia in considerare TVA zero la alimente, demnitarul a raspuns ca "poate fi o solutie oricand va fi considerata oportuna".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016