Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR lucreaza la implementarea programului „Laptele in scoli”

madr-lucreaza-la-implementarea-programului-laptele-in-scoli

Strategia urmeaza a se finaliza in lunile urmatoare, urmand apoi a fi depusa pana la 1 iulie la Comisia Europena.


Dupa cum a anuntat zilele acestea secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi, MADR lucreaza in prezent la strategia programului de distribuire a laptelui in scoli, aceasta urmand a fi depusa pana la 1 iulie la Comisia Europena.
 
„Ministerul pregateste strategia impreuna cu producatorii si procesatorii, iar aceasta va fi depusa la 1 iulie la Comisia Europeana. Va asigur ca pe 1 iulie noi vom depune strategia la fel cum am respectat toate termenele solicitate de catre Comisie, dar la nivel national avand in vedere obiectivele principale ale acestui program partea de coordonare strategica ar trebui sa se afle in alta zona, dar partea de gestiune, fara nicio problema, va fi in continuare dusa la indeplinire de catre Ministerul Agriculturii”, a spus George Turtoi.
 Oficialul MADR a dezvaluit unele din ideile cuprinse in strategia pentru noul program, printre care a mentionat o flexibilizare a programului astfel incat acesta sa includa o mai mare varietate de produse, nu doar partea de lapte si sa devina mai atractiv pentru copii, in conditiile in care regulamentul european permite o gama foarte larga de produse, de la lapte si pana la produse fermentate si branzeturi.
 
In acelasi timp, autoritatile vor ca sumele de decontat pentru un elev sa ajunga la nivelul maxim pe care il accepta Comisia Europena prin regulament, cel putin pe partea de lapte. Pentru a veni in sprijinul producatorilor si procesatorilor in corelare cu eliminarea cotei de lapte, oficialitatile se gandesc la o descentralizare mai mare a programului. De asemenea, o optiune ar fi descentralizarea de la consiliul judetean catre scoli sau catre consiliile locale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Se lucreaza in directia de politici de la minister la niste linii directoare, la niste ghiduri, indrumare, pentru cei care desfasoara aceste licitatii, adica pentru consilii judetene in prezent si poate in viitor consilii locale, prin care stim ca au fost sesizari ca produsele aveau o calitate mai slaba si atunci ar fi cel mai bine sa dam niste indrumari despre calitatea pe care trebuie sa o aiba un produs, despre ce varietate de produse se poate asigura. Poate o descentralizare ar permite inclusiv adaptarea produselor pe care le ofera in scoli la cerintele din acea comunitate”, a explicat Turtoi.
 
Directorul de programe din cadrul Centrului Roman de Politici Europene, Ciprian Ciucu, a declarat ieri ca Romania risca sa piarda finantarea europeana pentru programul „Laptele si cornul”, iar pentru a deconta mai departe la Uniunea Europeana tara noastra ar trebui sa se alinieze la initiativa europeana similara si sa elaboreze cat mai repede o strategie nationala.
 
Raportul de politici publice realizat de Centrul Roman de Politici Europene analizeaza programul national „Laptele si cornul” pe mai multe dimensiuni — sociala, economica, de educatie si sanatate — si modul in care acesta este aliniat la initiativa europeana „Laptele in scoli” prin care se deconteaza sume importante.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016