Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul nu poate interveni in schimbarea pretului la cereale

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a raspuns negativ cererii de interventie pe piata produselor agricole, adresata autoritatilor de catre Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, in urma cu doua saptamani.
Scrisoarea intentata a avut ca baza nemultumirile producatorilor agricoli in ceea ce priveste preturile de achizitie ale produselor agricole. Reprezentantii LAPAR au mentionat intr-o scrisoarea adresata presedintelui, Traian Basescu, primului ministru, Victor Ponta si ministrului agriculturii, Daniel Constantin, ca agricultorii au avut un an greu in 2012 din cauza secetei, iar acum cand productiile sunt bun pretul este foarte mic si nu acopera decat 70-80% din cheltuielile de productie.
„Asadar, va rugam ca Guvernul Romaniei sa intervina pe piata, dupa modelul celorlalte state europene, atunci cand angrosistii detin monopolul in achizitia de produse agricole”, relateaza acestia.
In raspunsul ministerului agriculturii, se mentioneaza ca ei monitorizeaza evolutia preturilor produselor agricole, dar ca acestea sunt influentate si de evolutia preturilor pe piata interna si extracomunitara. De asemenea, ministerul a mai spus ca nu este posibila interventia administrativa pe piata, in conditiile organizarii comune de piata.
„Conditiile de activare ale acestui mecanism sunt prevazute in Regulamentul CE al Consiliului de instituire a unei organizari comune a pietelor agricole si privind dispozitii specifice referitoare la anumite produse agricole (Regulamentul Unic OCP). In sensul celor mentionate, reiteram rolul Organizatiei Interprofesionale Cereale si Derivate din Romania (OIPA) in reglementarea organizarii si functionarii pietei cerealelor”, se arata in raspunsul ministerului agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Cum actioneaza fungicidele si cand le aplici - particularitatile culturilor de cereale, rapita si soia
- » Rusia opreste exportul de cereale
- » Isarescu, BNR: Importam prea multe produse agricole
- » Exporturile de cereale din Romania au crescut cu un milion de tone
- » Exportul de cereale romanesti in tarile UE a depasit un miliard de euro anul trecut
Ultima ora
- » De ce au protestat agricultorii cu tractoarele in Iasi
- » Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE
- » Cum actioneaza fungicidele si cand le aplici - particularitatile culturilor de cereale, rapita si soia
- » Campanie noua de constientizare a pericolului PPA, demarata de ANSVSA
- » ANSVSA si ANPC incep controalele comune
Comentarii
0 comentarii