Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi furaje prezentate la Zimnicea de specialistii Biofuel Energy
Saptamana trecuta, la sediul de productie al Biofuel Energy din orasul Zimnicea, mai multi crescatori de animale si producatori de furaje s-au intalnit cu specialistii companiei si au analizat posibilitatea introducerii in fermele pe care le detin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles).
Produsul este folosit cu succes in hrana animalelor, iar studiile realizate pana in prezent in tari din Europa de Vest, America si Asia au demonstrat atat o crestere a productiei de carne/ lapte cat si o eficientizare a costurilor de productie. Datorita continutului de proteine care este triplu fata de cel al porumbului, DDGS-ul produs in Romania este foarte solicitat pe pietele externe, 85% din productie fiind expediata in tari precum Turcia, Spania, Anglia si Italia.
Materia prima pentru obtinerea DDGS-ului este porumbul, triticale, graul si secara. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar si a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce inseamna ca aceasta valoare este mai mare decat la porumb. In general, 10% DDGS poate inlocui aproximativ 4.25% faina de soia si 5.70% porumb daca se include in dieta 0.10% lizina cristalina. De asemenea, DDGS-ul poate fi inclus in dietele pentru tineretul porcin, porci la crestere-ingrasare si scroafe in procent de 20%, dar si in dietele pentru scroafe gestante in procent de 40%. Specialistii in nutritia porcilor de la Universitatea Minnesota afirma ca includerea DDGS-ului in retetele de nutritie poate determina reducerea drastica a pretului general al furajelor. Prin comparatie, porumbul are circa 10% proteina in timp ce DDGS-ul are in medie circa 30.7% proteina, ceea ce inseamna ca in dietele animalelor nu poate fi utilizat DDGS-ul in acelasi procent ca porumbul, datorita continutului ridicat in proteina.
Pentru ca evenimentul Ziua Portilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea retetelor special create pentru diverse specii de animale si prin analiza produsului la fata locului, producatorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaste o alternativa eficienta la furajele clasice, atat din punct de vedere al costurilor cat si a productivitatii. Continutul de proteina al unui kilogram de DDGS echivaleaza cu cantitatea de proteina din trei kilograme de porumb. In consecinta, pretul DDGS- ului este strans corelat cu pretul porumbului, dar si cu calitatile lui nutritive.
"Nu am dorit sa aducem pe piata furajelor din Romania un produs scump si inaccesibil ca pret, ci un produs competitiv atat din punct de vedere al pretului cat si al modului in care acesta imbunatateste calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 pretul porumbului achizitionat de firma noastra a crescut cu cca. 40% si este in crestere. In aceste conditii dorim si facem toate eforturile pentru a oferi pietei (in special utilizatorilor finali - firma noastra avand in portofoliul de clienti ferme de crestere a animalelor si avicole) un produs al carui raport calitate-pret sa fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi cresterea pretului DDGS-ului va fi de 28-30% in perioada urmatoare. Seceta prelungita este principalul factor de crestere a preturilor atat la nivel national cat si international. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firma care inca din 1995 a devenit unul dintre principalii producatori de cereale si plante tehnice din Romania. Pentru a obtine o productie relativ buna in conditiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigatiilor, fapt ce a condus la cresterea preturilor" - a declarat Ing. Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Pe o piata concurentiala, o crestere a pretului materiei prime determina fara echivoc o crestere a pretului produsului final, in conditiile in care ceilalti factori raman neschimbati. Firmele care activeaza in industria carnii trebuie sa tina cont atat de puterea de cumparare a populatiei cat si de gradul de indatorare al acesteia si sa incerce sa se adapteze cat mai bine la nevoile pietei.
"Seceta este factorul determinant al unei productii scazute de cereale si implicit al unui pret ridicat. Dar, intr-o tara cu un potential agricol ca al Romaniei, conditiile meteorologice precum lipsa precipitatiilor ar trebui inlaturate prin investitii in sistemul de irigatii si comasarea terenurilor in asociatii. Pentru a fi competitivi pe piata cerealelor trebuie sa reformam atat modul de perceptie asupra proprietatii terenurilor cat si asupra investitiilor in utilaje, noi tehnologii si irigatii. Ceea ce dorim sa subliniem este faptul ca ponderea cresterii pretului carnii nu trebuie sa depaseasca ponderea cresterii preturilor furajelor. In consecinta, noi toti trebuie sa ne orientam catre un management eficient al resurselor de care dispunem, luand in calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie in parte. Pe o astfel de piata precum cea a furajelor consideram ca relatia vanzator-cumparator trebuie sa fie una corecta in ambele sensuri. In conditiile actuale vor disparea intermediarii care doar determina o crestere a pretului. Firma noastra a dorit inca de la inceput, din anul 2009, sa stabileasca relatii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fara a apela la intermediari" - a concluzionat Octavian Stanculet, Director General BIOFUEL ENERGY.
La eveniment a fost prezent si reprezentantul Ministerului Agriculturii, Dl. Viorel Morarescu, care a apreciat ca este laudabil faptul ca in Romania sunt realizate investitii importante in industria alimentara si agricultura, iar produsul DDGS merita promovat si pe piata romaneasca, astfel incat fermierii romani sa foloseasca resursele interne si in acelasi timp sa-si eficientizeze costurile de productie.
De exemplu, utilizarea DDGS-ului in ratiile galinaceelor poate asigura crescatorilor de animale o economie de aproximativ 5.325 lei din bugetul alocat pentru furajarea animalelor cu retete traditionale, la fiecare transport. Specialistii Biofuel Energy au facut un calcul si au demonstrat ca un crescator de pasari cheltuie in jur de 1.418,925 lei per tona de furaje, fata de reteta furajera cu DDGS inclus care ajunge la suma de 1.197,025 lei per tona. Aceste date arata ca in buzunarul fermierului raman 221.9 lei/tona, echivalentul a 5.325,60 lei / transport. Cu siguranta, o asemenea suma nu poate trece neobservata in conditiile dificile de astazi, cu care se confrunta atat producatorii cat si procesatorii de carne din Romania, raportat la cresterea de la o zi la alta a pretului la cereale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi