Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norme privind vanzarea laptelui crud direct catre consumatori

norme-privind-vanzarea-laptelui-crud-direct-catre-consumatori

Incepand de la 1 ianuarie 2014, au intrat in vigoare noile reguli privind vanzarea laptelui crud catre consumatorul final.


Potrivit informatiilor oferite de ANSVSA, laptele crud destinat vanzarilor directe trebuie sa indeplineasca criteriile de calitate cu privire la numarul total de germeni (max. 100.000/ml) si de celule somatice (400.000/ml) prevazute de legislatie.
 
Vanzarile directe de lapte crud catre consumatorul final se deruleaza in continuare in baza prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008.
 
Laptele crud destinat vanzarii directe catre consumatorul final, sau prelucrarii in branzeturi trebuie sa provina numai de la animale sanatoase, care nu sufera de boli ce pot fi transmise la om prin intermediul laptelui.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Producatorii care vand lapte crud direct catre consumatorul final in piete trebuie sa detina fise de sanatate, care sa ateste starea de sanatate a animalelor de la care a fost obtinut laptele, completate de catre medicii veterinari din localitatile de origine si un buletin de analiza care sa ateste conformitatea produsului, cu cerintele legislatiei.
 
Comercializarea laptelui si a branzeturilor de catre producatorii agricoli, in pietele agroalimentare si in targuri, se realizeaza in baza documentelor de inregistrare sanitara veterinara, eliberate de catre DSVSA judetene, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr.111/2008.
 
Laptele si branzeturile obtinute de catre producatorii agricoli trebuie sa fie sigure pentru sanatatea consumatorilor.
 
Medicii veterinari oficiali care asigura supravegherea pietelor agroalimentare vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare pentru transportul, depozitarea  si comercializarea laptelui si a branzeturilor obtinute de producatorii agricoli.
 
De asemenea, vanzarile directe de lapte crud catre consumatorul final prin intermediul automatelor sunt reglementate prin Ordinul ANSVSA nr. 55/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile sanitare veterinare in care poate fi efectuata vanzarea directa a laptelui crud prin intermediul automatelor.
 
Producatorii care detin exploatatii mici (gospodarii ale populatiei), sau ferme de vaci producatoare de lapte, pot livra laptele crud catre centrele de colectare lapte sau direct catre unitatile de procesare lapte. De asemenea, pot comercializa laptele crud direct catre consumatorul final, in conformitate cu prevederile legislatiei sanitare veterinare in vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016