Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Saptamana trecuta, la sediul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, s-a organizat sedinta Grupului de lucru “Filiera laptelui“, din cadrul Consiliului consultativ al ANSVSA.
Unul dintre subiectele discutate a fost cel privind perspectivele industriei laptelui si a produselor lactate pentru anul 2014, avand in vedere finalizarea perioadei de tranzitie pentru calitatea laptelui materie prima. Astfel, a fost analizat proiectul de ordin elaborat de ANSVSA, care stabileste conditiile sanitare veterinare in care se poate efectua procesarea laptelui neconform.
S-a convenit ca prevederile actului normativ sa fie aplicabile atat operatorilor inregistrati cat si celor autorizati si s-a stabilit ca este necesara adoptarea unor criterii nationale privind calitatea laptelui crud neconform, in ceea ce priveste continutul de germeni si celule somatice.
Ideea introducerii in actul normativ a tipurilor si sortimentelor de produse care vor putea fi fabricate, a fost agreata de catre toti cei prezenti. Proiectul de act normativ va fi publicat pe site-ul ANSVSA pentru dezbateri.
O alta tema de discutie a fost cea privind stadiul pregatirii misiunii FVO (Food and Veterinary Office) din cadrul Comisiei Europene, pentru evaluarea modului in care sunt organizate controalele oficiale, in special a masurilor tranzitorii, pentru procesarea laptelui neconform, in anumite unitati de procesare.
Avand in vedere atentia deosebita pe care expertii europeni o vor acorda modului in care autoritatile veterinare competente de la nivel judetean si local au verificat aplicarea si implementarea masurilor cuprinse in Planul national privind imbunatatirea calitatii laptelui crud materie prima, cei prezenti au analizat aspecte intalnite la nivelul fermelor sau al exploatatiilor de animale producatoare de lapte, centrelor de colectare a laptelui crud si al unitatilor de procesare a laptelui crud.
In luna iunie a acestui an, ANSVSA a organizat si desfasurat o campanie de informare la nivel national prin care si-a propus sa aduca la cunostinta producatorilor si procesatorilor masurile care trebuie intreprinse, pentru asigurarea conformitatii laptelui crud cu standardele Uniunii Europene.
Scopul acestei campanii a fost de a oferi informatiile necesare celor care cresc un numar mic de animale, astfel incat sa-si poata valorifica in continuare laptele, iar unitatile de procesare sa aplice masurile pentru a procesa si vinde in continuare produsele in Romania.
S-a convenit ca prevederile actului normativ sa fie aplicabile atat operatorilor inregistrati cat si celor autorizati si s-a stabilit ca este necesara adoptarea unor criterii nationale privind calitatea laptelui crud neconform, in ceea ce priveste continutul de germeni si celule somatice.
Ideea introducerii in actul normativ a tipurilor si sortimentelor de produse care vor putea fi fabricate, a fost agreata de catre toti cei prezenti. Proiectul de act normativ va fi publicat pe site-ul ANSVSA pentru dezbateri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O alta tema de discutie a fost cea privind stadiul pregatirii misiunii FVO (Food and Veterinary Office) din cadrul Comisiei Europene, pentru evaluarea modului in care sunt organizate controalele oficiale, in special a masurilor tranzitorii, pentru procesarea laptelui neconform, in anumite unitati de procesare.
Avand in vedere atentia deosebita pe care expertii europeni o vor acorda modului in care autoritatile veterinare competente de la nivel judetean si local au verificat aplicarea si implementarea masurilor cuprinse in Planul national privind imbunatatirea calitatii laptelui crud materie prima, cei prezenti au analizat aspecte intalnite la nivelul fermelor sau al exploatatiilor de animale producatoare de lapte, centrelor de colectare a laptelui crud si al unitatilor de procesare a laptelui crud.
In luna iunie a acestui an, ANSVSA a organizat si desfasurat o campanie de informare la nivel national prin care si-a propus sa aduca la cunostinta producatorilor si procesatorilor masurile care trebuie intreprinse, pentru asigurarea conformitatii laptelui crud cu standardele Uniunii Europene.
Scopul acestei campanii a fost de a oferi informatiile necesare celor care cresc un numar mic de animale, astfel incat sa-si poata valorifica in continuare laptele, iar unitatile de procesare sa aplice masurile pentru a procesa si vinde in continuare produsele in Romania.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News