Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros: Noi vrem sa devenim hambarul Europei

oros-noi-vrem-sa-devenim-hambarul-europei

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca Guvernul Orban isi propune sa transforme Romania in hambarul Europei, intrucat "granarul Europei" nu suntem in niciun caz.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, a declarat in plenul Senatului, ca afirmatia potrivit careia "Romania a redevenit granarul Europei" este una total mincinoasa, iar Guvernul Orban va renunta "la aceste politici de 2 bani" si va face din Romania "hambarul Europei".
 
"Timp de 22 de ani ati impus agriculturii romanesti modelul statelor subdezvoltate, ati adus-o la contraperformanta de a exporta materie prima, implicit subventii, si sa importam masiv produse procesate, cu valoare adaugata mare. Afirmatia potrivit careia 'Romania a redevenit granarul Europei' este una total mincinoasa si nu se bazeaza pe nimic. Guvernul renunta la aceste politici de 2 bani si isi propune ca Romania sa devina 'hambarul Europei'. Faptul ca productiile au fost mari s-a datorat exclusiv investitiilor si muncii fermierilor, conditiilor climatice favorabile si nu Guvernului PSD", a spus Adrian Oros, la dezbaterea motiunii simple initiate de 72 de parlamentari PSD, ALDE si afiliati grupului social-democrat.
 
In opinia sa, rezultatul politicilor PSD-iste in agricultura este reprezentat de dinamica balantei comerciale, iar acest lucru se vede prin faptul ca in decurs de trei ani Romania a ajuns la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro pe zona produselor agroalimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Intr-o tara care se mandreste cu productiile record de grau, produsele de brutarie, patiserie si biscuiti au ajuns in ultimii ani sa ocupe locul doi in topul importurilor de produse agroalimentare (370 milioane de euro), dupa carnea de porc (630 de milioane euro) pe care o achizitionam masiv din Spania si alte state membre, destinatie de livrare a porumbului romanesc. Datorita modului bolnavicios in care ati pastorit voi agricultura romaneasca, Romania a pierdut anual un miliard de euro. Au castigat exportatorii de cereale si animale vii, au castigat importatorii de alimente procesate si au pierdut romanii! Aceasta este performanta voastra guvernamentala in agricultura romaneasca", s-a adresat Oros senatorilor.
 
El a mai precizat ca zootehnizarea agriculturii a fost o alta "afirmatie demagogica", deoarece cifrele reprezinta contrariul.
 
"Exportam peste 160.000 tone soia, pentru care s-a platit sprijin cuplat si importam srot de soia de 875.000 tone pentru a putea ca fermierii sa obtina putina productie zootehnica de care mai dispune Romania. Asta este responsabilitatea de care ati dat dovada!", a mai spus Adrian Oros.
 
Dezbaterea motiunii simple "Lenea, minciuna si incompetenta ministrului Oros", initiata de 72 de parlamentari PSD, ALDE si afiliati grupului social-democrat, a inceput luni in plenul Senatului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016