Oros: Noi vrem sa devenim hambarul Europei
Publicat la data de 20 Mai. 2020 in:
Diverse Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca Guvernul Orban isi propune sa transforme Romania in hambarul Europei, intrucat "granarul Europei" nu suntem in niciun caz.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, a declarat in plenul Senatului, ca afirmatia potrivit careia "Romania a redevenit granarul Europei" este una total mincinoasa, iar Guvernul Orban va renunta "la aceste politici de 2 bani" si va face din Romania "hambarul Europei".
"Timp de 22 de ani ati impus agriculturii romanesti modelul statelor subdezvoltate, ati adus-o la contraperformanta de a exporta materie prima, implicit subventii, si sa importam masiv produse procesate, cu valoare adaugata mare. Afirmatia potrivit careia 'Romania a redevenit granarul Europei' este una total mincinoasa si nu se bazeaza pe nimic. Guvernul renunta la aceste politici de 2 bani si isi propune ca Romania sa devina 'hambarul Europei'. Faptul ca productiile au fost mari s-a datorat exclusiv investitiilor si muncii fermierilor, conditiilor climatice favorabile si nu Guvernului PSD", a spus Adrian Oros, la dezbaterea motiunii simple initiate de 72 de parlamentari PSD, ALDE si afiliati grupului social-democrat.
In opinia sa, rezultatul politicilor PSD-iste in agricultura este reprezentat de dinamica balantei comerciale, iar acest lucru se vede prin faptul ca in decurs de trei ani Romania a ajuns la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro pe zona produselor agroalimentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Intr-o tara care se mandreste cu productiile record de grau, produsele de brutarie, patiserie si biscuiti au ajuns in ultimii ani sa ocupe locul doi in topul importurilor de produse agroalimentare (370 milioane de euro), dupa carnea de porc (630 de milioane euro) pe care o achizitionam masiv din Spania si alte state membre, destinatie de livrare a porumbului romanesc. Datorita modului bolnavicios in care ati pastorit voi agricultura romaneasca, Romania a pierdut anual un miliard de euro. Au castigat exportatorii de cereale si animale vii, au castigat importatorii de alimente procesate si au pierdut romanii! Aceasta este performanta voastra guvernamentala in agricultura romaneasca", s-a adresat Oros senatorilor.
El a mai precizat ca zootehnizarea agriculturii a fost o alta "afirmatie demagogica", deoarece cifrele reprezinta contrariul.
"Exportam peste 160.000 tone soia, pentru care s-a platit sprijin cuplat si importam srot de soia de 875.000 tone pentru a putea ca fermierii sa obtina putina productie zootehnica de care mai dispune Romania. Asta este responsabilitatea de care ati dat dovada!", a mai spus Adrian Oros.
Dezbaterea motiunii simple "Lenea, minciuna si incompetenta ministrului Oros", initiata de 72 de parlamentari PSD, ALDE si afiliati grupului social-democrat, a inceput luni in plenul Senatului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>