Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros: Nu vom permite intarzieri ale livrarilor si cerem mai multi bani pentru fermieri

oros-nu-vom-permite-intarzieri-ale-livrarilor-si-cerem-mai-multi-bani-pentru-fermieri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, promite ca autoritatilor nu vor permite intarzieri ale livrarilor de alimente.


Seful MADR a transmis acest mesaj in cadrul videoconferintei ministrilor agriculturii si pescuitului din Uniunea Europeana, care a avut loc miercuri, pentru a discuta despre implicatiile pandemiei de COVID-19 in sectorul agricol si al pescuitului, informeaza, joi, ministerul de resort intr-un comunicat remis AGERPRES.
 
"In Romania, odata cu declararea starii de urgenta, ca urmare a pandemiei COVID-19, din data de 16 martie a.c., au fost adoptate o serie de masuri care afecteaza toate sectoarele economiei, inclusiv sectorul agroalimentar. In scrisoarea transmisa Presedintiei si Comisiei, am prezentat principalele probleme, iar propunerile din documentul Presedintiei corespund, in linii generale, solicitarilor Romaniei. In acest sens, as dori sa mentionez o serie de aspecte, extrem de importante pentru noi. In primul rand, consideram esentiala coordonarea de catre Comisie a mentinerii integritatii pietei unice de catre statele membre prin asigurarea faptului ca verificarile la frontiere nu perturba in mod inutil libera circulatie a marfurilor pe teritoriul UE. Nu ar trebui sa se permita, in niciun caz, intarzieri ale livrarilor de alimente la punctele de frontiera", a sustinut ministrul Agriculturii, in interventia sa.
 
De asemenea, Oros a subliniat ca, avand in vedere toate problemele pe care le intampina sectorul agricol, este important ca normele actuale ale Politicii Agricole Comune sa fie adaptate cat mai repede posibil, pentru a permite statelor membre sa aiba flexibilitate suficienta in a-si sustine fermierii si alte categorii de beneficiari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pornind de la propunerile Presedintiei, ministrul a detaliat importanta reducerii controalelor si extinderii zonelor in care se aplica controlul satelitar, precum si devansarea termenelor de plata a avansurilor, concomitent cu cresterea procentului acordat in ceea priveste platile directe.
 
Referitor la masurile de dezvoltare rurala, Romania considera ca Regulamentul nr. 1305/2013 ar trebui sa permita statelor membre mai multa flexibilitate in adaptarea programelor, Presedintia avand propuneri similare celor identificate de Romania.
 
In acest sens, Regulamentul nr. 1305/2013 ar trebui modificat in sensul introducerii de noi forme de sprijin, mai bine adaptate nevoilor urgente actuale ale fermierilor, cum ar fi: acordarea de sprijin sub forma de suma forfetara pentru fermierii cei mai afectati din punct de vedere economic (clasa de mijloc - IMM-uri); finantarea capitalului de lucru prin instrumente financiare, neconditionat de sprijinul pentru investitii; adaptarea instrumentului de stabilizare a veniturilor; modificarea conditiilor de aplicare privind achizitia de animale pentru refacerea potentialului de productie agricola, coroborat cu aplicarea unor derogari privind restrictiile prevazute de directivele europene, astfel incat sa se asigure securitatea alimentara la nivelul statelor membre (ex: relaxarea conditiilor aferente Directivei nr. 60/2002 avand in vedere ca sectorul suine este puternic afectat de pesta porcina africana).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016