Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Politicile de Agricultura si Pescuit, dezbatute la Bruxelles
Totodata, in cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene, la care au participat si reprezentanti ai MADR, s-a discutat si despre viitorul Politicii Agricole Comune.
Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte pe domeniul pescuit - popunerea de regulament a Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unui plan multianual pentru stocurile demersale din Marea Nordului si pentru activitatile de pescuit care exploateaza stocurile respective, propunere de regulament al Consiliului de stabilire, pentru 2017 si 2018, a posibilitatilor de pescuit pentru navele din UE in ceea ce priveste anumite stocuri de pesti de adancime.
In ceea ce priveste domeniul Agricultura, principalele teme au vizat Raportul Grupului operativ pentru pietele agricole in contextul discutiilor privind practicile comerciale neloiale, o analiza privind impactul concesiilor din acordurile de liber schimb asupra produselor agricole, cum ar fi CETA sau Mercosur si cercetarea si inovarea in domeniul agriculturii in Uniunea Europeana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Romania sustine finantarea proiectelor de cercetare, prin asistenta tehnica, precum si crearea de platforme de networking pentru schimbul de bune practici si al rezultatelor cercetarilor si inovarilor in domeniul agriculturii, padurilor, pescuitului.
Raportul Grupului operativ pentru pietele agricole a fost asteptat cu interes, atat de Comisia Europeana cat si de statele membre. Reamintim faptul ca in ianuarie 2016, comisarul Hogan, a solicitat infiintarea unui Grup operativ care sa elaboreze un studiu independent cu privire la evaluarea pozitiei fermierului şi modalitatile de imbunatatire a acesteia in cadrul lantului alimentar.
Principalele recomandari formulate de experţii grupului operativ vizeaza in principal ameliorarea transparentei pietei, practicile comerciale neloiale, consolidarea cooperarii intre agricultori, facilitarea accesului agricultorilor la finantare, si gestionarea riscurilor.
„Romania considera ca producatorii agricoli ar trebui sprijiniti tot mai mult pentru a-si consolida pozitia in cadrul lantului alimentar. Am putut constata cu totii de-a lungul perioadelor de criza, ca producatorii sunt cei mai afectati de instabilitatea pietei. In acest context, este necesara identificarea cat mai rapida a unor solutii comunitare pentru contracararea practicilor neloiale. Accesul producatorilor locali in super-marketuri si distributia echitabila a veniturilor trebuie sa isi gaseasca o rezolvare eficienta in reglementarile europene propuse, respectiv in noul PAC post 2020”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.
In cadrul lucrarilor consiliului a existat o prezentare din partea Comisiei si un schimb de opinii in ceea ce priveste studiul privind impactul concesiilor din acordul de liber schimb asupra produselor agricole. Romania, alaturi de celelalte state membre a solicitat Comisiei Europene o analiza a efectelor cumulative ale negocierilor, care au loc in prezent, in cadrul acordurilor de liber schimb.
Din datele studiului prezentat, carnea de vita si orezul sunt principalele sectoare care ar putea fi cel mai afectate in urma concesiilor din cadrul acordurilor comerciale. In schimb, carnea de porc si produsele lactate sunt considerate ca avand potentialul cel mai mare la exportul din Uniune catre tarile terte.
In cadrul lucrarilor Consiliului a fost discutat si viitorul Politicii Agricole Comune, punctele de interes pentru Romania fiind continuarea platilor directe pentru sustinerea veniturilor fermierilor, continuarea investitiilor in mediul rural in sectorul agricol si non-agricol, atragerea tinerilor catre mediul rural, mecanisme de piata adaptate situatiilor de criza, mentinerea caracterului comunitar al PAC si mentinerea unui nivel adecvat al finantarii UE, mentinerea celor doi piloni ai actualei PAC cu un accent deosebit pe continuarea investitiilor in mediul rural, in sectorul agricol si non-agricol, in cercetare si inovare prin intermediul programelor nationale de dezvoltare rurala
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura