Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul cartofilor a crescut fata de 2012

pretul-cartofilor-a-crescut-fata-de-2012

Producatorii de cartofi din judetul Harghita se orienteaza anul acesta cu precadere catre export. Pretul cartofilor a crescut fata de anul trecut iar cererea este mare atat pe piata din Romania cat si in Uniunea Europeana.


Potrivit sefului Directiei Agricole Judetene (DAJ) Harghita,Torok Jeno, fermierii harghiteni vor exporta in Grecia, Italia si Ungaria. Directorul DAJ a precizat pentru Agerpres ca pretul la producator este de 1 leu kilogramul, in aceasta luna, mai mare decat pretul de anul trecut. Exportatorii vor incasa 250 de euro pe tona. 

"Pretul este mult mai bun decat anul trecut si avem sperante ca va mai creste. (...) Este o productie mai slaba si in Germania, nordul Italiei, Slovacia sau Cehia si de aceea creste pretul. Vestea buna este ca se cer cartofi atat pe piata interna, cat si la export, in Grecia, Italia sau Ungaria si avem producatori pregatiti pentru export", a declarat Torok Jeno, potrivit sursei citate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Recoltarea cartofilor se apropie de final in judetul Harghita, pana in prezent fiind inregistrata o productie medie la hectar de 16 tone. Cele mai mari productii, de 30 de tone la hectar, au fost inregistrat pe parcelele unde s-a aplicat o tehnologie de varf. 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016