Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Preturi scazute la carnea de porc pana la sfarsitul anului
In urma embargoului impus de Rusia, pe piata europeana s-a creat un surplus, iar acestui fapt i se datoreaza scaderea cu 16 la suta a preturilor, in comparatie cu perioada similara a anului trecut.
UE este cel mai mare exportator mondial de carne de porc. Anul trecut, productia UE a fost de 22,4 milioane tone, dubla fata de cea din SUA, al doilea mare exportator mondial, arata datele Departamentului american al Agriculturii.
Deprecierea monedei euro a dus la cresterea exporturilor spre clientii din Asia. In primele patru luni ale anului 2015, livrarile spre China si Coreea de Sud au crescut cu peste 25%, iar Taiwanul si-a dublat achizitiile din UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Problema este ca asiaticii nu vor parţile cu grasime care sunt utilizate la productia de carnaţi, de care erau interesati clienţii din Rusia, astfel ca valoarea carcaselor de porc a scazut. In consecinta, a aparut un excedent de grasime şi untura de porc, din care o parte merge catre utilizatorii industriali, inclusiv la producatorii de alimente pentru animalele de companie, care platesc, insa, un preţ mult mai mic, a declarat Jens Hansen, purtator de cuvant la cel mai mare procesator european de carne de porc, Danish Crown .
In plus, cresterea costurilor cu hrana animalelor face ca multe ferme sa fie neprofitabile, susţine Albert Vernooij, analist la Rabobank International.
In ianuarie 2014, Rusia a interzis importurile de carne de porc din UE, dupa descoperirea unor cazuri de febra porcina in tari precum Polonia si Lituania. In august 2014, Moscova a introdus un al doilea embargo, de data aceasta fata de produsele agroalimentare din UE şi SUA, ca reactie la sanctiunile occidentale pentru rolul Rusiei in criza din Ucraina, iar in iunie 2015, Moscova a anuntat prelungirea embargoului pana in 2016. Aceasta dupa ce, in 2013, Rusia a preluat 24% din exporturile totale de carne de porc ale UE, evaluate la 1,4 miliarde de euro.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura