Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile alimentelor vor continua sa scada in 2016

preturile-alimentelor-vor-continua-sa-scada-in-2016

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a informat ca evolutiile meteo asociate cu fenomenul El Nino trimit semnale mixte cu privire la perspectivele preliminare privind recoltele de cereale, in special in emisfera sudica.


 Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) publica, lunar propriul sau index al preturilor la alimente, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
 
In luna ianuarie 2016, acest indice a atins o valoare medie de 150,4 puncte, in scadere fata de valoarea revizuita de 153,4 puncte inregistrata in luna decembrie 2015, ceea ce reprezinta cea mai scazuta valoare inregistrata dupa luna aprilie 2009.
 
Scaderea cu 1,9% inregistrata de indicele preturilor produselor alimentare in prima luna a acestui an vine dupa ce pe parcursul anului 2015 preturile la alimente au inregistrat un declin de aproape 19%, acesta fiind de altfel al patrulea an consecutiv de scadere a preturilor la alimente, pe fondul ofertelor abundente si al incetinirii economiei mondiale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

FAO a subliniat ca scaderea preturilor la alimente din luna ianuarie s-a datorat in principal unei contractii cu 4,1% a preturilor la zahar, prima scadere din ultimele patru luni, pe fondul imbunatatirii conditiilor pentru recolta de trestie de zahar din Brazilia cel mai mare producator si exportator mondial.
 
De asemenea, pretul produselor lactate a scazut cu 3%, ca urmare a ofertelor abundente atat in Uniunea Europeana cat si in Noua Zeelanda, cumulata cu o cerere mondiala scazuta.
 
Referindu-se la perspectivele pentru 2016, FAO a informat ca evolutiile meteo asociate cu fenomenul El Nino trimit 'semnale mixte' cu privire la perspectivele preliminare privind recoltele de cereale, in special in emisfera sudica.
 
Potrivit FAO, este posibila o reducere cu 25% a productiei de grau in Africa de Sud. Conditiile pentru productia de grau sunt mai favorabile in Rusia si Uniunea Europeana, insa insamantarile de toamna au scazut in SUA si Ucraina.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton