Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerile federatiei Pro Agro pentru depasirea crizei din sectorul laptelui

propunerile-federatiei-pro-agro-pentru-depasirea-crizei-din-sectorul-laptelui

Setul de propuneri vine la scurt timp dupa ce producatorii din sector au solicitat subventionarea cu 0,5 lei pe litrul de lapte, pentru a putea face fata crizei.


Organizatiile membre ale Federatiei Nationale Pro Agro din sectorul laptelui cer un pret minim garantat la achizitia laptelui, acesta fiind una dintre solutiile la problemele cu care se confrunta sectorul.
 
Fermierii mai solicita promovarea consumului produselor lactate romanesti, prin campanii de publicitate nationale, atat in media cat si in magazine si hipermarketuri, precum si aplicarea Legii 297/2013, intarind puterea de negociere a producatorilor de lapte.
 
In ceea ce priveste lipsa unei strategii de identificare de noi piete de desfacere pentru vanzarea de animale vii si produse din carne/lapte, care ar putea reprezenta o alternativa de venit la cele obtinute din vanzarea laptelui, acestia propun formarea unui grup de actiune din randul reprezentantilor fermierilor, ai MADR, ANSVSA, precum si MAE, care impreuna sa identifice cumparatorii din diferite tari, dar si comunicarea eficienta intre autoritatile sanitar veterinare din aceste tari si ANSVSA, in vederea stabilirii conditiilor de export/import.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii mai propun identificarea problemelor sanitare veterinare din Romania, eliminarea lor urgenta, dar si comunicarea eficienta cu OIE, astfel incat Romania sa aiba statut de tara indemna la bolile care ar putea opri exportul. Organizatiile propun promovarea calitatii carnii si a produselor din carne si lapte, obtinute de la vacile nascute si crescute in Romania, in cadrul diferitelor expozitii, simpozioane, seminarii etc.
 
Referitor la lipsa unei strategii de eficientizare a activitatii fermierilor crescatori de vaci de lapte din Romania, necesara dezvoltarii durabile a sectorului, dar si in competitia inter-europeana cu alti fermieri, una dintre solutiile propuse vizeaza investitii in genetica, prin programe anuale de achizitie de animale de rasa cu origine cunoscuta, in vederea cresterii efectivului matca cu performante ridicate.
 
Fermierii propun investitii in tehnologie, prin programe anuale de achizitie de echipamente de ferma care pot duce la cresterea productivitatii, dar si la incadrarea unui numar mai mare de fermieri in conditiile cerute de C.O.P. si R.G., fapt care ar determina obtinerea ajutorului voluntar cuplat (250 euro/cap de vaca de lapte). Acestia mai recomanda transferul fortei de munca de la generatia imbatranita la cea tanara, prin programe de finantare, scolarizare, educare prin exemple pozitive (infiintarea de ferme model in diferite regiuni ale tarii). 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016