Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Recomandari de la ANSVSA privind transportul carnii si produselor din carne, in perioada Sarbatorilor

recomandari-de-la-ansvsa-privind-transportul-carnii-si-produselor-din-carne-in-perioada-sarbatorilor

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, ANSVSA recomanda populatiei sa acorde o atentie sporita modului in care pastreaza, prepara, transporta si depoziteaza produsele alimentare, dar si a locurilor de unde acestea sunt cumparate.


Avand in vedere evolutia pe teritoriul Romaniei a pestei porcine africane, asa cum am mai informat, carnea proaspata de porc, carnea preparata sau carnea tocata de porc si produsele din carne care contin carne de porc nu pot face obiectul transportului catre alte state membre, daca provin din zonele cuprinse in Decizia Comisiei nr. 709/2014 privind masurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane in anumite State Membre ale UE.

Totodata introducerea carnii si a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vita, pasare, etc.) dintr-o tara terta in Uniunea Europeana, respectiv in Romania, prin bagajele personale ale calatorilor, este interzisa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" iti...

Oferta Speciala
valabila 48h

line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif""> 

Pentru a evita aplicarea unor masuri restrictive de catre personalul care isi desfasoara activitatea la nivelul aeroporturilor/aerogarilor, inainte de a decide introducerea in bagajul de cala a unor astfel de produse alimentare (carne de pasare si condimente) pentru a putea fi transportate spre un alt Stat Membru al UE, pasagerii sunt obligati sa se informeze cu privire la conditiile stabilite in asemenea situatii de catre companiile de zbor, precum si asupra reglementarilor specifice vamale.

ANSVSA reitereaza faptul ca produsele alimentare, inclusiv carnea si produsele din carne, trebuie sa fie transportate numai cu mijloace de transport autorizate sanitar-veterinar de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in conditii corespunzatoare de igiena si de temperatura controlata pentru a nu compromite calitatea si siguranta acestora si implicit pentru a proteja sanatatea publica.

Produsele alimentare, respectiv carnea si produsele din carne trebuie sa provina din unitati autorizate/inregistrate sanitar-veterinar supuse controalelor oficiale de serviciile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Avand in vedere cresterea consumului unor produse de origine animala, ANSVSA a dispus masuri suplimentare de control oficial, care au drept obiectiv verificarea conditiilor sanitare veterinare de functionare a unitatilor care produc si comercializeaza produse de origine animala, conditiile de depozitare si transport, precum si cerintele referitoare la marcarea de identificare a produselor de origine animala.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Recomandari de la ANSVSA privind transportul carnii si produselor din carne, in perioada Sarbatorilor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Viermi rotunzi (ca si limbricul sau trichinela), de 0,5—2 mm lungime si incolori. Daunatori ai pl ...

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016