Publicat in: Diverse
Recomandari de la ANSVSA privind transportul carnii si produselor din carne, in perioada Sarbatorilor
In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, ANSVSA recomanda populatiei sa acorde o atentie sporita modului in care pastreaza, prepara, transporta si depoziteaza produsele alimentare, dar si a locurilor de unde acestea sunt cumparate.

Avand in vedere evolutia pe teritoriul Romaniei a pestei porcine africane, asa cum am mai informat, carnea proaspata de porc, carnea preparata sau carnea tocata de porc si produsele din carne care contin carne de porc nu pot face obiectul transportului catre alte state membre, daca provin din zonele cuprinse in Decizia Comisiei nr. 709/2014 privind masurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane in anumite State Membre ale UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"">Totodata introducerea carnii si a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vita, pasare, etc.) dintr-o tara terta in Uniunea Europeana, respectiv in Romania, prin bagajele personale ale calatorilor, este interzisa.

 

Pentru a evita aplicarea unor masuri restrictive de catre personalul care isi desfasoara activitatea la nivelul aeroporturilor/aerogarilor, inainte de a decide introducerea in bagajul de cala a unor astfel de produse alimentare (carne de pasare si condimente) pentru a putea fi transportate spre un alt Stat Membru al UE, pasagerii sunt obligati sa se informeze cu privire la conditiile stabilite in asemenea situatii de catre companiile de zbor, precum si asupra reglementarilor specifice vamale.

ANSVSA reitereaza faptul ca produsele alimentare, inclusiv carnea si produsele din carne, trebuie sa fie transportate numai cu mijloace de transport autorizate sanitar-veterinar de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in conditii corespunzatoare de igiena si de temperatura controlata pentru a nu compromite calitatea si siguranta acestora si implicit pentru a proteja sanatatea publica.

Produsele alimentare, respectiv carnea si produsele din carne trebuie sa provina din unitati autorizate/inregistrate sanitar-veterinar supuse controalelor oficiale de serviciile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Avand in vedere cresterea consumului unor produse de origine animala, ANSVSA a dispus masuri suplimentare de control oficial, care au drept obiectiv verificarea conditiilor sanitare veterinare de functionare a unitatilor care produc si comercializeaza produse de origine animala, conditiile de depozitare si transport, precum si cerintele referitoare la marcarea de identificare a produselor de origine animala.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor...
ANSVSA anunta 47 de focare de pesta porcina
ANSVSA anunta 47 de focare de pesta porcina
In ceea ce priveste cele trei focare de la nivelul exploatatiilor, una dintre acestea a fost...
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Potrivit ANSVSA, controalele au urmarit verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare...
ANSVSA suspenda regulile pentru ucraineni. Pot sa-si aduca animalele in Romania
ANSVSA suspenda regulile pentru ucraineni. Pot sa-si aduca animalele in Romania
"Din cauza conditiilor exceptionale generate de situatia din Ucraina, pentru a evita...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton