Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Record la importul de alimente, in ciuda productiei agricole foarte bune

record-la-importul-de-alimente-in-ciuda-productiei-agricole-foarte-bune

Anul trecut, valoarea importurilor alimentare a atins 5,8 milioane de euro.


Cu toate ca 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani agricoli, importurile de alimente ale Romaniei au atins recordul istoric de 5,8 miliarde de euro, pe fondul incapacitatii productiei locale de a satisface cererea interna de consum.
 
In 2016, valoarea totala a importurilor Romaniei a fost de 67,3 miliarde de euro, din care 8,7% (5,8 miliarde de euro) au reprezentat importurile de produse alimentare, bauturi si tutun.
 
In acelasi timp, valoarea totala a exporturilor Romaniei a fost de 57,3 miliarde de euro, din care 8,4% (4,8 miliarde de euro) au reprezentat exporturile de produse alimentare, bauturi şi tutun.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Raportand importurile alimentare de 5,8 miliarde de euro la exporturile de 4,8 miliarde de euro realizate anul trecut, a rezultat un deficit comercial la capitolul alimente de un miliard de euro.
 
Productia industriei alimentare autohtone a crescut, in 2016, cu doar 2,7% fata de 2015, in timp ce vanzarile de produse alimentare au crescut de cinci ori mai mult, respectiv cu 15,2%.
 
Numai in cazul laptelui, importurile au crescut cu aproximativ 25%, achizitiile de peste granita ajungand la o pondere maxima istorica de 45% din consumul national.
 
Concret, la un consum de lapte de 276.359 de tone, importurile au insumat 126.151 de tone in 2016 – an in care mai multe ferme locale s-au inchis ori si-au restrans activitatea, iar la nivelul procesatorilor au avut loc cele mai intense fuziuni si achizitii.
 
Per total, importurile de produse agroalimentare au insumat 5,8 miliarde de euro in 2016, dupa ce in 2015 fusesera de 5,3 miliarde de euro, iar in 2014 fusesera de 4,5 miliarde de euro.
 
In acesti ultimi ani, necesarul de consum al familiilor din micile gospodarii rurale a depasit productia din propria gradina chiar si la traditionalele fructe, legume si alte produse agricole, astfel ca taranii au ajuns sa le cumpere tot de la retaileri, pe langa alimentele de baza, iar retailerii se aprovizioneaza cu precadere din import.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 1.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016