Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile pentru depozitarea privata a produselor agricole

regulile-pentru-depozitarea-privata-a-produselor-agricole

MADR anunta ca regulile pentru depozitarea privata a produselor agricole au fost actualizate.


Institutia atentioneaza ca au fost publicate o serie de acte importante de care fermierii trebuie sa stie. Printre aceste reglementari se numara si cele cu rol in interventia pe piata prin acordarea unui ajutor pentru depozitarea privata a anumitor produse agroalimentare.
 
Astfel, s-au emis regulamente care stabilesc cadrul legal pentru acordarea ajutorului in vederea depozitarii private pentru urmatoarele produse:
  • Depozitare privata carne de bovina (REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2020/596 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea ajutorului pentru depozitarea privata a carnii proaspete sau refrigerate de bovine cu varsta de opt luni sau mai mult si stabilirea in avans a cuantumului ajutorului);
  • Depozitare privata carne de capra si de oaie (REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2020/595 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea de ajutoare pentru depozitarea privata a carnii de oaie si de capra si fixarea in avans a valorii ajutorului);
  • Depozitare privata a untului (REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2020/597 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea ajutorului pentru depozitarea privata a untului si stabilirea in avans a cuantumului ajutorului);
  • Depozitare privata lapte praf degresat (REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2020/597 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea ajutorului pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat si stabilirea in avans a cuantumului ajutorului);
  • Depozitarea privata a branzeturilor (REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2020/591 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 de deschidere a unei scheme de ajutor cu caracter temporar si exceptional pentru depozitarea privata a anumitor branzeturi si de stabilire in avans a cuantumului ajutorului).
 
Regulamentele specifice stabilesc:
  • tipurile de produse eligibile,
  • perioadele de depozitare,
  • garantiile aferente cererilor de ajutor (unde este cazul)
  • cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Perioada de depunere a cererilor este deschisa incepand cu data de 07.05.2020. Pentru produsele carne de bovina, respectiv carne de oaie si capra s-a stabilit ca termen limita de depunere a cererilor, data de 30.06.2020.
 
Procedura de depozitare privata a produselor agroalimentare se deruleaza in baza regulamentelor specifice mentionate anterior.

Conditiile generale de derulare a masurilor de depozitare privata sunt stabilite insa prin REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2016/1238 AL COMISIEI din 18 mai 2016 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste interventia publica si ajutoarele pentru depozitarea private.
 
Toate produsele trebuie sa respecte inclusiv prevederile stabilite in Anexa VI a Regulamentului (UE) nr. 1240/2016.
 
In cazul produselor a caror depozitare se efectueaza dupa aprobarea cererii de ajutor si care au o garantie constituita aferenta cererii, perioada maxima pentru constatarea conformitatii produselor si intrarea in depozit la locul de congelare a cantitatilor din cerere este de maximum 28 zile de la notificarea privind aprobarea.
 
Daca in cele 28 de zile a intrat in depozit sub 95% din cantitatea solicitata in cererea de ajutor, garantia aferenta se retine in totalitate iar ajutorul nu se mai acorda!
 
Pentru precizari suplimentare, beneficiarii pot contacta APIA la adresa de e-mail zootehnie.apia@apia.org.ro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016