Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salam infestat cu virusul pestei porcine, confiscat la vama

Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu - Mare, au pus in evidenta prezenta virusului pestei porcine africane intr-o proba recoltata dintr-un salam, confiscat de la un cetatean din Ucraina.
Conform unui comunicat al Autoritaţii Nationale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, respectivul produs facea parte dintr-un lot de produse alimentare confiscate, in data de 26 martie, de autoritaţile vamale.
Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspectie la Frontiera Halmeu, judeţul Satu-Mare), care le-au trimis DSVSA Satu-Mare pentru distrugere prin incinerare.
Probele recoltate din acest produs se afla acum la Institutul de Diagnostic şi Sanatate Animala, Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina africana, pentru confirmarea diagnosticului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Acest rezultat de laborator vine in sprijinul ipotezei rezultate in urma investigatiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu-Mare, intreprinse in urma confirmarii, anul trecut, a primului focar de pesta porcina africana din tara noastra, ca virusul bolii a fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate, provenite din Ucraina.
Din luna august a anului trecut, ANSVSA, prin structurile teritoriale de la nivel judetean, monitorizeaza situatia epidemiologica din Romania si colaboreaza permanent cu alte institutii ale statului, pentru limitarea extinderii şi pentru eradicarea bolii.
Autoritatea subliniaza ca pesta porcina africana reprezinta un pericol ridicat de contaminare pentru porcii domestici si salbatici, prin faptul ca boala este cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, putand rezista pana la 3 - 6 luni in produsele din carne de porc.
ANSVSA reaminteste, totodata, despre interdictia de introducere in tara a porcilor vii, carnii de porc proaspata, refrigerata sau congelata, produselor din carne (carnati, sunca, carne sarata etc.), provenite din Republica Moldova si Ucraina.
Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspectie la Frontiera Halmeu, judeţul Satu-Mare), care le-au trimis DSVSA Satu-Mare pentru distrugere prin incinerare.
Probele recoltate din acest produs se afla acum la Institutul de Diagnostic şi Sanatate Animala, Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina africana, pentru confirmarea diagnosticului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acest rezultat de laborator vine in sprijinul ipotezei rezultate in urma investigatiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu-Mare, intreprinse in urma confirmarii, anul trecut, a primului focar de pesta porcina africana din tara noastra, ca virusul bolii a fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate, provenite din Ucraina.
Din luna august a anului trecut, ANSVSA, prin structurile teritoriale de la nivel judetean, monitorizeaza situatia epidemiologica din Romania si colaboreaza permanent cu alte institutii ale statului, pentru limitarea extinderii şi pentru eradicarea bolii.
Autoritatea subliniaza ca pesta porcina africana reprezinta un pericol ridicat de contaminare pentru porcii domestici si salbatici, prin faptul ca boala este cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, putand rezista pana la 3 - 6 luni in produsele din carne de porc.
ANSVSA reaminteste, totodata, despre interdictia de introducere in tara a porcilor vii, carnii de porc proaspata, refrigerata sau congelata, produselor din carne (carnati, sunca, carne sarata etc.), provenite din Republica Moldova si Ucraina.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » MADR, mesaj pentru ardeleni: Cea mai buna carne de porc e pestele
- » Pesta porcina africana a ajuns si in Germania
- » ANSVSA: 10 reguli de respectat de catre operatorii economici
- » ANSVSA raporteaza 11 noi focare de PPA
- » H5N8 bate la usa Romaniei. Masurile de supraveghere sanitar veterinara, intarite de ANSVSA
Comentarii
0 comentarii