Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Salam infestat cu virusul pestei porcine, confiscat la vama
Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu - Mare, au pus in evidenta prezenta virusului pestei porcine africane intr-o proba recoltata dintr-un salam, confiscat de la un cetatean din Ucraina.
Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspectie la Frontiera Halmeu, judeţul Satu-Mare), care le-au trimis DSVSA Satu-Mare pentru distrugere prin incinerare.
Probele recoltate din acest produs se afla acum la Institutul de Diagnostic şi Sanatate Animala, Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina africana, pentru confirmarea diagnosticului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Acest rezultat de laborator vine in sprijinul ipotezei rezultate in urma investigatiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu-Mare, intreprinse in urma confirmarii, anul trecut, a primului focar de pesta porcina africana din tara noastra, ca virusul bolii a fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate, provenite din Ucraina.
Din luna august a anului trecut, ANSVSA, prin structurile teritoriale de la nivel judetean, monitorizeaza situatia epidemiologica din Romania si colaboreaza permanent cu alte institutii ale statului, pentru limitarea extinderii şi pentru eradicarea bolii.
Autoritatea subliniaza ca pesta porcina africana reprezinta un pericol ridicat de contaminare pentru porcii domestici si salbatici, prin faptul ca boala este cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, putand rezista pana la 3 - 6 luni in produsele din carne de porc.
ANSVSA reaminteste, totodata, despre interdictia de introducere in tara a porcilor vii, carnii de porc proaspata, refrigerata sau congelata, produselor din carne (carnati, sunca, carne sarata etc.), provenite din Republica Moldova si Ucraina.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi