Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scadere dramatica a absorbtiei de fonduri europene in sectrorul viticol

scadere-dramatica-a-absorbtiei-de-fonduri-europene-in-sectrorul-viticol

In doar trei ani, gradul de absorbtie a scazut de la suta la suta la doat 10 la suta, iar viticultorii trag un semnal de alarma catre autoritati.


Gradul de absorbtie a fondurilor europene in sectorul vitivinicol a scazut alarmant, la aproximativ 10% in prezent, de la 100% in 2014, iar reprezentantii producatorilor din domeniu spun ca acest lucru se intampla in primul rand din cauza ingerintelor Curtii de Conturi a Romaniei in redactarea legislatiei, fapt ce genereaza blocaje majore in accesarea programelor cu finantare europeana.
 
Astfel, Patronatul National al Viei si Vinului aduuce din nou in atentia decidentilor politici trei cazuri cu impact negativ major asupra competitivitatii producatorilor romani.
 
Primul dintre factorii enumerati este legislatia privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje, in conditiile in care statul roman nu a creat mecanisme de recuperare/reciclare a ambalajelor si nici de prelucrare a acestora, mentinand arbitrar insa obligatia producatorilor de a achita doi lei pe kilogramul de ambalaj.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Scaderea alarmanta a gradului de absorbtiei a fondurilor europene in sectorul vitivinicol, este pusa in primul rand pe serama „ingerintelor Curtii de Conturi a Romaniei in redactarea legislatiei, fara sa aiba pregatire profesionala specifica si bazandu-se strict pe o abordare birocratica contabiliceasca, generand astfel blocaje majore in accesarea programelor cu finantare europeana”.
 
Cel de-al treilea factorreclamat de producatori este intarzierea acreditarii Autoritatilor de Management ale Programelor Operationale, fapt care ingreuneaza considerabil absorbtia fondurilor europene.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016