Publicat in: Diverse
Se anunta o crestere a productiei de carne de pasare la nivelul UE
Productia de carne de pasare a Uniunii Europene este de asteptat sa creasca si in acest an, evolutia fiind sustinuta de cererea de pe pietele interne si intr-o mai mica masura de exporturi.
Potrivit ultimului bilant al Comisiei Europene privind situatia din sectorul agricol, se constata o incetinire a cresterii consumului de carne de pasare la nivel comunitar, din cauza concurentei pe care o exercita carnea de vita si cea de porc.
 
Pentru al doilea an la rand se asteapta o scadere a exporturilor de carne de pasare. Astfel, in 2014, Uniunea Europeana va livra pe pietele externe o cantitate de 1,268 milioane tone, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,3 milioane tone. Transporturile catre Ucraina se vor diminua constant, ca urmare a obiectivelor de auto-aprovizionare impuse de guvernul de la Kiev si a instabilitatii politice care a condus la o devalorizare a monedei ucrainene si, implicit, la scaderea puterii de cumparare. La fel de nesigura este si relatia cu Rusia, care a impus un embargo produselor din carne provenite din mai multe state europene.
 
Pe de alta parte, importurile sunt proiectate sa creasca de la 792 mii tone la 794 mii tone. Brazilia ramane cel mai mare furnizor al Uniunii Europene, in conditiile in care Thailanda se confrunta, la randul ei, cu tensiuni politice majore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Consumul de carne de pasare este prognozat sa creasca la 12,5 milioane tone, ajungandu-se la o medie pe cap de locuitor de 21,6 kg. in ceea ce priveste preturile, suta de kilograme a ajuns sa fie cotata la aproape 200 de euro, cu 3,4% peste media din sezonul 2012-2013. Franta, Marea Britanie, Germania si Polonia sunt principalele tari producatoare, asigurand jumatate din productia de carne de pasare la nivel european.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De unde te poti aproviziona cu carne de pui de calitate pentru magazinul tau?
De unde te poti aproviziona cu carne de pui de calitate pentru magazinul tau?
Asta e ceea ce face Safir, o afacere romaneasca cu o traditie infiintata in 1945 care si-a construit...
Ucraina reia exporturile de carne de pui spre UE
Ucraina reia exporturile de carne de pui spre UE
Acordul incheiat cu autoritatile blocului comunitar prevede, insa, ca toata carnea importata va...
Avorturi spontane la porcine si gazare pentru pui, in SUA. Fermierii nu mai au cui sa vanda
Avorturi spontane la porcine si gazare pentru pui, in SUA. Fermierii nu mai au cui sa vanda
In Iowa, fermierul Al Van Beek nu a mai avut unde sa-si livreze porcii pentru a face loc celor...
Directia Silvica Gorj a plantat 267.000 de puieti pentru reimpadurire
Directia Silvica Gorj a plantat 267.000 de puieti pentru reimpadurire
Directia Silvica Gorj a folosit, in vederea impaduririi tuturor suprafetelor cuprinse in campania...

Ultima ora

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton