Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Productia de carne de pasare a Uniunii Europene este de asteptat sa creasca si in acest an, evolutia fiind sustinuta de cererea de pe pietele interne si intr-o mai mica masura de exporturi.
Potrivit ultimului bilant al Comisiei Europene privind situatia din sectorul agricol, se constata o incetinire a cresterii consumului de carne de pasare la nivel comunitar, din cauza concurentei pe care o exercita carnea de vita si cea de porc.
Pentru al doilea an la rand se asteapta o scadere a exporturilor de carne de pasare. Astfel, in 2014, Uniunea Europeana va livra pe pietele externe o cantitate de 1,268 milioane tone, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,3 milioane tone. Transporturile catre Ucraina se vor diminua constant, ca urmare a obiectivelor de auto-aprovizionare impuse de guvernul de la Kiev si a instabilitatii politice care a condus la o devalorizare a monedei ucrainene si, implicit, la scaderea puterii de cumparare. La fel de nesigura este si relatia cu Rusia, care a impus un embargo produselor din carne provenite din mai multe state europene.
Pe de alta parte, importurile sunt proiectate sa creasca de la 792 mii tone la 794 mii tone. Brazilia ramane cel mai mare furnizor al Uniunii Europene, in conditiile in care Thailanda se confrunta, la randul ei, cu tensiuni politice majore.
Consumul de carne de pasare este prognozat sa creasca la 12,5 milioane tone, ajungandu-se la o medie pe cap de locuitor de 21,6 kg. in ceea ce priveste preturile, suta de kilograme a ajuns sa fie cotata la aproape 200 de euro, cu 3,4% peste media din sezonul 2012-2013. Franta, Marea Britanie, Germania si Polonia sunt principalele tari producatoare, asigurand jumatate din productia de carne de pasare la nivel european.
Pentru al doilea an la rand se asteapta o scadere a exporturilor de carne de pasare. Astfel, in 2014, Uniunea Europeana va livra pe pietele externe o cantitate de 1,268 milioane tone, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,3 milioane tone. Transporturile catre Ucraina se vor diminua constant, ca urmare a obiectivelor de auto-aprovizionare impuse de guvernul de la Kiev si a instabilitatii politice care a condus la o devalorizare a monedei ucrainene si, implicit, la scaderea puterii de cumparare. La fel de nesigura este si relatia cu Rusia, care a impus un embargo produselor din carne provenite din mai multe state europene.
Pe de alta parte, importurile sunt proiectate sa creasca de la 792 mii tone la 794 mii tone. Brazilia ramane cel mai mare furnizor al Uniunii Europene, in conditiile in care Thailanda se confrunta, la randul ei, cu tensiuni politice majore.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Consumul de carne de pasare este prognozat sa creasca la 12,5 milioane tone, ajungandu-se la o medie pe cap de locuitor de 21,6 kg. in ceea ce priveste preturile, suta de kilograme a ajuns sa fie cotata la aproape 200 de euro, cu 3,4% peste media din sezonul 2012-2013. Franta, Marea Britanie, Germania si Polonia sunt principalele tari producatoare, asigurand jumatate din productia de carne de pasare la nivel european.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News