Suprafata cultivata ecologic a Romaniei tot mai mare
Publicat la data de 06 Iun. 2013 in:
Diverse Din declaratiile Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, reiese ca productia ecologica a Romaniei se cultiva pe o suprafata de 450 de mii de hectare in prezent, fata de anul 2007, an in care suprafata cultivata ecologic avea doar 130 de mii de hectare.
„In anul 2007, agricultura ecologica avea in Romania undeva in jur de 130.000 ha. Astazi, produsele care se obtin prin agricultura ecologica provin de pe o suprafata de 450.000 ha. Un progres extraordinar care s-a intamplat in aceasta zona si, cred eu, si datorita, pe de-o parte, stimulentului pe care l-a introdus domnul Marian Cioceanu (presedintele Bio Romania n.r.), iar pe de alta parte si unei piete de desfacere care este din ce in ce mai generoasa, si pe piata nationala, dar in special pe piata comuna, pe piata Uniunii Europene (UE)”, a afirmat Constantin.
Acesta a mai vorbit si despre agricultorii care produc ecologic, numarul acestora s-a dublat pana in prezent, comparativ cu anul 2007.
„Operatorii din agricultura ecologica au cunoscut o crestere spectaculoasa. In anul 2007 aveam mai putin de 3.000 de operatori inregistrati. In 2012 am avut 26.000 de operatori. Anul acesta, pentru ca s-a prelungit periada pana la 31 august la solicitarea domnului Marian Cioceanu, a Asociatiei Bio Romania, astazi avem 15.000 de operatori si exista sanse foarte mari sa crestem la 20.000 de operatori", a marturisit "prima voce in agricultura romaneasca”, spune Ministrul.
Dezvoltarea sectorului ecologic este din ce in ce mai sustinut si prin fonduri europene, subventiile pe aceasta latura crescand de la an la an. „Sigur ca sprijinul a fost in anul 2010 de doua milioane de euro. Daca nu ma insel a crescut la trei milioane, dar cea mai spectaculoasa crestere a fost in anul 2012 si inceputul anului 2013, cand suma s-a ridicat la sapte milioane de euro”, a mai relatat Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Recent, bugetul de subventionare a agriculturii ecologice a fost suplimentat cu 3 milioane de euro, fonduri europene.
Sursa foto: www.sxc.hu